Welke kookplaat moet ik kopen?

De kookplaat is onmisbaar in de keuken van nu. Of je nu op zoek bent naar gaskookplaat, elektrische kookplaat of inductiekookplaat, voor iedereen is er een geschikte kookplaat te vinden. Omdat het soms wel lijkt alsof er keuze te veel is, hebben wij uitgezocht waar je op moet letten voor je een kookplaat aanschaft.

De keuze tussen verschillende kookplaten hangt vooral af van jouw voorkeur en wat er mogelijk is in de woning. Heb jij een gasaansluiting en vind je dit prettig koken? Dan is het een logisch gevolg wanneer je voor een gaskookplaat kiest. Maar past dit ook in je werkblad of moet je misschien voor een vrijstaande kookplaat gaan? Onderstaand de meest voorkomende kookplaten waaruit gekozen kan worden: de gaskookplaat, inductiekookplaat, vrijstaande kookplaat en keramische kookplaat.

De  nieuwe kookplaten die steeds populairder worden zijn bijvoorbeeld kookplaten met geïntegreerde afzuiging en domino elementen

Als je er eenmaal uit bent over welk model je wilt, zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

 • Past de gekozen kookplaat in het werkblad als je deze wilt inbouwen of zijn er aanpassingen nodig? De juiste nismaten zijn hier van belang.
 • Wil je op gas gaan koken? Controleer dan eerst of er een gasaansluiting aanwezig is in de woning.
 • Een elektrische kookplaat moet op een aparte groep worden aangesloten of op krachtstroom.
 • Voor welke bediening ga je kiezen? Wil je een kookplaat met draaiknoppen, touch of tiptoetsen.
 • Hoe makkelijk is de kookplaat te reinigen? En hoe kun je dit het beste doen?
 • Heb je de juiste pannen om te koken op de (nieuwe) kookplaat? Voor een inductiekookplaat zijn bijvoorbeeld speciale pannen nodig

Heb je hulp nodig bij het uitkiezen van een geschikte kookplaat? Neem dan contact met ons op via 0226-355340. Wil je meer informatie over kookplaten? Lees dan onze handige keuzegids voor kookplaten.

Lees ook: ‘Geschikt voor iedere keuken: koken op domino elementen’
Lees ook: ‘Waar moet je aan denken bij het kopen van een afzuigkap?’

untitled-2

10 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Kobus schreef:

  ik wil een inductie kookplaat gaan gebruiken, moet ik daarvoor een electricien gaan inschakelen?

  1. Keukenloods schreef:

   Beste Kobus,

   Inductie kookplaten worden geleverd zonder stekker (perilex) en vaak ook zonder aansluitsnoer (5 aderig). Geadviseerd wordt om inductie kookplaten door een vakbekwaam persoon te laten aansluiten, voor jouw eigen veiligheid en omdat je geen recht hebt op garantie bij het foutief aansluiten. Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Groet, Emma

 2. Gerard Laernoes schreef:

  Heb je krachtstroom nodig voor een inductiekookplaat?

  1. Keukenloods schreef:

   Hoi Gerard,

   Dit hangt af van de inductiekookplaat. De een heeft meer stroom nodig dan de ander. Je kunt voor het beste advies even contact opnemen met een van mijn collega’s van de verkoopafdeling via: 0226-355340.

   Groet, Emma

 3. C.v.d.Leeden schreef:

  Ik heb een keramische kookplaat die gekoppeld is aan de etna oven, als ik een nieuwe kookplaat wil welke kan ik dan nog kopen??

  1. Keukenloods schreef:

   Beste C.,
   Het is helaas niet mogelijk om een nieuwe kookplaat te koppelen. De kookplaat en oven moeten in een set worden aangeschaft.
   Groeten, Emma.

 4. J. Bruijnis schreef:

  Ls. Ik heb een oude inductieplaat op 3 fasen krachtstroom. Kan ik een 2 fasen plaat daarop aansluiten?

  1. Keukenloods schreef:

   Beste Jelle,

   Is er een perilex stekker aanwezig? Dan is dit inderdaad mogelijk. Als je het niet zeker weet, kunnen mijn collega’s ook met je meekijken. Zij zijn bereikbaar op 0226-355 340.
   Veel succes met het vinden van jouw nieuwe inductiekookplaat!

   Hartelijke groeten,
   Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *