Vieze kookplaat? Dit is de beste manier om deze schoon te krijgen!

De kookplaat is dé plek voor etensresten om te blijven plakken op zicht- en onzichtbare plekken. Reden genoeg om de kookplaat iedere keer na het koken af te nemen met een doekje, maar wat als je dit niet doet? Dan kan een grote schoonmaak geen kwaad. En hoe kan je dit het beste aanpakken? Daar geven wij graag antwoord op!

Ten eerste is het verstandig is om iedere keer dat de plaat vies wordt, er meteen wat aan te doen. Dan koekt het niet aan en brandt het niet in. Een vochtige doek volstaat dan al.

Wat voor soort kookplaat je ook hebt, bijvoorbeeld een inductie kookplaat of een gaskookplaat, in de meeste gevallen doet een gewoon sopje het al goed. Zorg dat je alle etensresten van de plaat verwijdert en ga daarna aan de slag met het sopje en een doek. Wanneer de kookplaat schoon is, kan je deze voor een streeploos resultaat droog maken met een doek of keukenpapier.

Gebruik bij het reinigen van een inductie-, gas-op-glas of keramische kookplaat GEEN schuurmiddelen (zoals Cif of schuurponsjes), zuurhoudende middelen (zoals azijn of citroensap) of Soda. Vuil en vet zijn hiermee wel gemakkelijk te verwijderen, maar de glazen plaat kan ook flink beschadigen. Om hardnekkige plekken te verwijderen zou je bij een inductie of keramische plaat een kookplaatschraper kunnen gebruiken. Maar wees hier ook voorzichtig mee.

Wil je meer lezen over kookplaten? Lees dan onze keuzegids voor kookplaten! Lees ook onze blog: ‘Welke kookplaat moet ik kopen’

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *