Precisie en gemak met temperatuurgestuurd koken

In de steeds evoluerende wereld van culinaire innovaties staat temperatuurgestuurd koken aan de start van een revolutie in onze keukens. Niet alles heeft dezelfde bereiding nodig. Merken als Siemens en Bosch nemen de leiding met hun innoverende kookplaten zoals de Siemens iQ500-lijn en de nieuwe Bosch 2-in-1-kookplaten. Hiermee is gepersonaliseerd koken niet langer een visie van de toekomst is, maar de huidige realiteit. Hieronder lees je meer over precisie en gemak met temperatuurgestuurd koken.

Siemens iQ500: een nieuwe dimensie van kookprecisie

De Siemens iQ500-kookplaten zijn een grote vooruitgang in de keukentechnologie. Deze bieden de mogelijkheid tot temperatuurgestuurd koken. Dit betekent dat je een exacte temperatuur kunt instellen voor je gerechten, wat resulteert in perfecte kookresultaten.

Deze functie van Siemens heet fryingSensor Pro: hiermee kun je uit 11 temperatuurniveaus kiezen, variërend van 70 – 220 °C, waardoor de kans op aangebrand eten veel kleiner wordt.

Zodra de gewenste temperatuur is ingesteld, houdt de sensor deze temperatuur constant. Dit vermindert de kans op aanbranden of overkoken, omdat het niet nodig is om de temperatuur handmatig aan te passen tijdens het koken. Of je nu chocolade smelt of een steak bakt, de iQ500 zorgt voor perfecte nauwkeurigheid.

Bosch 2-in-1 kookplaten: ruimtebesparend en efficiënt

Bosch heeft ook een sprong voorwaarts gemaakt bij de behoefte van precisie koken met zijn nieuwe 2-in-1-kookplaten met afzuiging.

Zijdezachte desserts, geglaceerde groente of zachte en sappige kip bereid je nu nog simpeler, dankzij de intelligente PerfectFry Plus-sensor in de nieuwe Serie 6-kookplaten met geïntegreerde afzuiging.

De PerfectFry Plus-sensor zit onder het glaskeramiek van de kookplaat. Deze sensor controleert de temperatuur en zorgt ervoor dat deze constant blijft. Het enige dat je hoeft te doen is het instellen van de gewenste temperatuur. Wanneer deze temperatuur is bereikt, laat de kookplaat dit weten met een geluidssignaal en blijft de sensor de temperatuur constant houden zonder verdere aanpassingen. Dat betekent stressvrij koken zonder aanbranden.

De voordelen van temperatuurgestuurd koken

Temperatuurgestuurd koken heeft een aantal voordelen: meer veiligheid in de keuken, energie-efficiëntie en een beter gebruiksgemak. Met deze technologie heb je de volledige controle over het kookproces, waardoor de kans op overkoken of aanbranden wordt verminderd. Dit leidt niet alleen tot lekkerder eten, maar ook tot een veiligere kookomgeving. Zo mislukt er nooit meer een gerecht!

Kies voor een slimmere keuken

Precisie en gemak in je keuken met temperatuurgestuurd koken, hiermee worden zelfs de moeilijkste gerechten toegankelijk voor iedereen. Wil je meer informatie over de kookplaten van Siemens en Bosch? Neem contact op met onze specialisten of kom langs in één van onze winkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *