Wat eet Nederland het liefst tijdens kerst?

Kerst staat in het teken van samenzijn met vrienden en geliefden. Maar het staat ook vooral in het teken van lekker (veel) eten. De één kiest ervoor om buiten de deur te eten, maar in veel huishoudens wordt alles uit de kast gehaald om een heerlijk kerstdiner te maken. Wat eten wij Nederlanders het liefst met kerst?

1. Gourmet
Gourmetten staat bij veel Nederlanders minstens één keer op het programma tijdens de kerstdagen. Naast dat het veel tijd in de keuken scheelt, is het ook gewoon heel gezellig om met z’n allen tegelijk het eten klaar te maken aan tafel. Terecht een van de favorieten dus!

2. Kalkoen
Natuurlijk mag de kalkoen niet ontbreken. Of je nu kiest voor een standaard kalkoen of dat je deze speciaal bereid met vulling: het zal een welkome verrassing zijn voor de gasten.

3. Haricots verts in spek
Als bijgerecht wordt er tijdens kerst vaak haricots verts in spek geserveerd. De haricot verts lijkt op een sperzieboon, maar is dunner, langer en zachter van smaak. Omdat ze wat duurder zijn dan de sperzieboon is kerst het uitgelezen moment om ze op tafel te zetten.

4. Carpaccio
Eigenlijk is carpaccio het hele jaar door een favoriet voor veel mensen, dus waarom zou je dit niet terug laten komen tijdens het kerstdiner? Ook dit is weer op verschillende manier te bereiden. Carpaccio doet het vooral goed als voorgerecht.

5. Gestoofde peren
En wat wordt het meeste gegeten als toetje of bijgerecht? Stoofperen zijn tijdens de kerstdagen mateloos populair.  Dit komt vooral omdat ze vanwege de zoete smaak zo goed te combineren zijn met wild.

Vind jij dat er nog iets ontbreekt in dit lijstje? Laat het ons dan vooral weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *