Nismaten opmeten: zo doe je dat!

De meest gemaakte fout bij het vervangen van een keukenapparaat is dat het apparaat bij thuiskomst helemaal niet blijkt te passen. De oven is bijvoorbeeld te breed of de vaatwasser blijkt toch iets hoger te zijn. Hoe je dat kunt voorkomen? De nismaten op de juiste manier meten…

In het aankoopproces is vaak de eerste vraag van de verkoper: Wat zijn de nismaten van een (vervangend) apparaat? En dat is niet voor niets. Ten eerste maakt dit het zoeken naar het juiste model een stuk makkelijker, en je voorkomt ook veel gedoe achteraf. Als het geleverde apparaat niet blijkt te passen, moet deze namelijk geruild worden. Daardoor wacht je onnodig langer op jouw nieuwe aanwinst.

Vaatwasser nismaten opmeten

Maar wat zijn nu precies de nismaten en hoe meet je deze het beste op? We leggen uit hoe je de nismaat van een vaatwasser opmeet, waaruit het helemaal duidelijk wordt.

Kookplaat nismaten opmeten

Voor een nieuwe kookplaat is het handig om 3 maten bij te houden: De hoogte en breedte van de nis zelf en de dikte van het werkblad. Een dun werkblad van bijvoorbeeld 10 mm kan niet elke kookplaat voldoende ondersteunen zonder dat deze zakt. Wil je meer weten over het opmeten van kookplaat nismaten? Lees hier de uitgebreide uitleg.

Koelkast nismaten opmeten

Als je op zoek bent naar een koelkast dan heb je 3 maten nodig: De hoogte, breedte en diepte van de nis. Ga je voor een koel-vrieskast, dan mag je ook het onderste deurpaneel onthouden. Meet ook het gedeelte dat aan de onderkant uitsteekt: Dat telt niet mee. Haal dit dus af van de volledige hoogte van het onderste deurpaneel. Meer lees je op deze pagina.

Oven/combimagnetron nismaten opmeten

Ook voor deze categorie heb je 3 maten nodig: de hoogte, breedte en diepte. De standaardhoogte voor ovens is 45 en 60 centimeter, en voor combimagnetrons 38 en 45 centimeter. Uiteraard zijn er ook nog andere maten beschikbaar. Lees hier meer over de nismaten van ovens en combimagnetrons.

Neem contact op met onze specialisten

Heb je na het bekijken van de filmpjes toch nog vragen? Neem dan contact op met ons op via 0226-355340 of kom langs in één van onze winkels. Onze specialisten kijken met je mee!

10 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Mandy J schreef:

  Hallo, het filmpje voor de vaatwasser en de magnetron zjn duidelijk. Maar nu zoek ik een kookplaat met niet de gebruikelijke standaard maten , hoe moet ik deze dan opmeten?

  1. Keukenloods schreef:

   Hoi Mandy,

   De uitsparing voor een kookplaat is inderdaad net weer even anders. Als je het typenummer van je huidige kookplaat weet dan kan je kijken wat hiervan de uitsparing is en daar je zoektocht op aanpassen. Natuurlijk kan je ook een van mijn collega’s van verkoopafdeling even vragen om hulp. Zij zijn van 08.00 tot 22.00 uur bereikbaar via 0226-355340.

   Groet, Emma

 2. Pirets schreef:

  hallo mijn uitsparing in mijn blad is
  56x48cm is daar een inductie kookplaat voor gr P.pirets

  1. Keukenloods schreef:

   Beste Pirets,

   Bedankt voor je reactie. Ik ga je vraag doorzetten naar onze verkoopafdeling. Zij zullen contact met je opnemen!

   Groet, Emma

 3. Chantal schreef:

  Geode midday,

  Ik zoek een inductiekookplaat met afzuiging met een uitsparing van 49,1 x 86, 1 . Is deze verkrijgbaar bij jullie?

 4. Antje van Steijn schreef:

  Onze oude inbouw gasplaat heeft de maten
  Br 560
  Hoogte 40
  Diepte 490
  En wij zoeken een nieuwe welke raad u aan?

 5. Marie Louise schreef:

  Waarom moet een magnetron 85 cm van de grond staan

  1. Keukenloods schreef:

   Beste Marie Louise,

   We horen graag waar je dit hebt vernomen, want dat klinkt ons niet bekend in de oren. Weet je nog waar je dit hebt gezien, of dit wellicht bij een product zelf hebt zien staan? Dan zorgen we ervoor dat het aangepast wordt.

   Hartelijke groeten, Emma

 6. Coucke Benny schreef:

  Hallo, Heb net mijn twee nieuwe ovens van Siemens type studioline geplaatst spijtig dat de glasplaat vanonder niet lager komt want de metalen rand van de behuizing in galva kleur is hierdoor zichtbaar wat niet zo mooi oogt, is daar misschien een oplossing voor? Mvg. Benny

  1. Keukenloods schreef:

   Beste Coucke,

   Dat is vervelend! Ik kijk graag met je mee, en daarvoor ontvang ik graag je ordernummer via [email protected]. Dan kunnen we zien om welke typenummers het gaat en kunnen we kijken naar eventuele mogelijkheden.

   Hartelijke groeten,
   Emma | Keukenloods.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *