Gas is uit, koken op inductie is in

We horen steeds vaker dat er in de toekomst geen gas meer zal zijn. Maar wat betekent dit nu precies voor de toekomst? De overheid heeft bepaald dat onze energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn. Dit houdt in dat er in 2030 zeker twee miljoen Nederlandse huizen helemaal van het aardgas af zijn. Dit klinkt allemaal heel ver weg, maar de komende jaren zul je dit al gaan merken. Wij vertellen je graag wat dit betekent voor het koken van de toekomst.

Wat verandert er met koken in jouw keuken?

Vroeger was koken op een gaskookplaat heel standaard in de meeste huishoudens. Met de veranderingen die de overheid heeft bepaald, is koken met gas in de toekomst geen optie meer. Gelukkig zijn er genoeg kookplaten waar geen gas voor nodig is. Deze verandering zal voor veel mensen even wennen zijn. Zonder aardgas zal er namelijk overgestapt moeten worden op een elektrische manier van koken.

Inductie koken

Een optie die steeds populairder wordt, is koken op een inductie kookplaat. Een inductie kookplaat maakt gebruik van elektrische spoelen om een magnetisch veld op te wekken. Inductie koken is de meest efficiënte kooktechniek omdat deze manier van koken weinig energie verbruikt. Een ander voordeel is dat inductie koken op gas lijkt, maar een stuk veiliger is. De kookplaat zelf wordt niet zo heet en er is geen vlam waar je je aan kunt branden. Voor de mensen die geen fan zijn van schoonmaken; doordat er geen verbrandingsgassen zijn is een inductie kookplaat ook nog eens veel gemakkelijker schoon te maken. Eten brandt niet snel aan waardoor de kookplaat met een doekje en afwasmiddel zo schoon is.

Inductie kookplaat

Keramische kookplaat

Een andere manier van elektrisch koken is door het gebruik van een keramische kookplaat. Bij een keramische kookplaat wordt de pan verwarmd door een keramische glasplaat met een verwarmingselement eronder. Als je de keramische kookplaat inschakelt, gloeien de kookzones rood op door spiralen die in de kookplaat zitten. Let goed op dat je je bij een keramische kookplaat niet verbandt. De glasplaat kan namelijk wat langer warm blijven. Daarnaast heeft een keramische kookplaat iets langer tijd nodig om op te warmen.Keramische kookplaat

Blijf je nog even vertrouwd op gas koken of ga je over op elektrisch koken?

Wil je graag nog even blijven koken op gas? Dan kunnen we dat ook zeker begrijpen. Voor de meeste mensen voelt koken op gas vertrouwd. Toch kunnen we het ons voorstellen dat je twijfels hebt bij het aanschaffen van een nieuwe gaskookplaat. ATAG en Pelgrim hebben een oplossing bedacht om deze onzekerheden weg te nemen. Als je namelijk nu een gaskookplaat van ATAG of Pelgrim koopt, en binnen 10 jaar jouw gasaansluiting vervalt, krijg je gratis een soortgelijke nieuwe inductiekookplaat met dezelfde afmetingen. Hier kan je meer informatie vinden over deze kookgarantie.

Wil jij liever helemaal ready voor de toekomst zijn? Stap dan alvast over op een inductie kookplaat of keramische kookplaat. Op onze website kan je ons uitgebreid assortiment kookplaten bekijken. Wil je graag nog wat meer informatie over onze beschikbare kookplaten? Dan kan je hier meer informatie vinden.

2 Comments Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *