Wat zijn de voordelen van een stoomoven?

Weer een nieuwe hype, een stoomoven in je keuken. Leuk hoor, maar wat kun je er eigenlijk mee? Dat is voor veel mensen vaak nog onduidelijk. Sta jij op het punt om nieuwe apparatuur aan te schaffen voor je keuken en twijfel je tussen een ‘gewone’ oven of stoomoven? Keukenloods helpt je een handje!

De stoomoven is in opkomst en dat komt vooral omdat steeds meer mensen bezig zijn met gezond eten. Om maar meteen het grootste voordeel te noemen: stomen is één van de gezondste manieren om je eten te bereiden. Dankzij het stomen blijven voedingsstoffen, vitamines en de kleur van het eten behouden.  Met een stoomoven heb je geen ‘normale’ oven meer nodig. De stoomoven is in staat om (bijna) alle gerechten te bereiden. Je kunt koken, braden, ontdooien en stomen. Eigenlijk kun je alles wat je in een pan kunt bereiden ook in een stoomoven maken.

In huishoudens waar al gebruik wordt gemaakt van een stoomoven wordt zelfs de kookplaat een stuk minder gebruikt. Omdat de stoomoven is voorgeprogrammeerd hoef je ook niet steeds in de gaten te houden of het eten niet aanbrandt, de pan niet overkookt of er iets mis gaat met het eten. Als het eten wordt bereid, kun je dus best even een stofzuiger door het huis halen.

knipsel22

Natuurlijk zitten er niet alleen maar voordelen aan een stoomoven. In veel huishoudens ontbreekt de stoomoven nog, omdat de apparaten best prijzig zijn. Ze zijn inmiddels een stuk beter te betalen dan voorheen, maar blijven nog altijd duurder dan de standaard ovens. Daarnaast is het onderhoud van een stoomoven ook belangrijk. De oven moet vaak schoon worden gemaakt om een goede werking te kunnen garanderen.

Combi-stoomoven
Wanneer je echt het pareltje onder stoomovens in het bezit wilt hebben, is daar de combi-stoomoven. Naast dat je met dit apparaat kunt stomen, ontdooien en braden, kun je hier ook mee bakken. Hierdoor krijgt de stoomoven nog meer mogelijkheden en doet deze je gewone oven vergeten!

Zou jij nog meer advies willen over een stoomoven? Neem dan contact op met 0266-355340 of kom langs in één van de winkels van Keukenloods. Onze adviseurs helpen jou graag! Bekijk het aanbod van stoomovens of lees meer over stoomovens in onze handige keuzegids.

3 Comments Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *