Heb jij een stoomoven? Maak dan door middel van dit recept een lekkere en eenvoudige risotto. Door de stoomoven is het namelijk niet meer nodig om in verschillende rondes bouillon toe te voegen. Door dit recept uit de stoomoven kan jouw gerecht niet meer misgaan.
Wat heb je nodig?
- 100 gram risotto
- 200 gram groentebouillon
- 20 gram Parmezaanse kaas
- 20 gram platte peterselie
- 10 gram sjalot
- 10 gram knoflook (2 teentjes)
- 15 gram boter
Alle stappen
Stap 1: Snij de sjalot en de knoflook fijn en fruit vervolgens de sjalot en knoflook in de pan.
Stap 2: Voeg daarna de risotto rijst toe en wacht tot de rijst glazig is.
Stap 3: Vervolgens voeg je de groentebouillon in 1 keer toe en breng het aan de kook.
Stap 4: Zet daarna de risotto rijst in de stoomoven en zet de stoomoven op 100% stomen.
Stap 5: Zet de stoomoven op 20 minuten.
Stap 6: Snij vervolgens de peterselie en rasp de Parmezaanse kaas.
Stap 7: Wanneer de stoomoven klaar is voeg je de boter, kaas en peterselie toe en vervolgens goed roeren. Peper en zout toevoegen op eigen gevoel.
En genieten maar!
Tip: varieer met groente door de risotto, denk aan doperwten en asperges! Ook kan de groente tegelijkertijd in de stoomoven.
Enthousiast, maar niet in het bezit van een stoomoven?
Een stoomoven helpt je om gerechten nóg lekkerder te bereiden. Daarnaast kun je ook sous-vide koken, waardoor je bijvoorbeeld vlees klaarmaakt zonder dat het uitdroogt. Ben jij er klaar voor om een stoomoven uit te zoeken? Bekijk dan hier het assortiment stoomovens. Of lees meer over de voordelen in de blog hieronder!