Wat is sous-vide koken?

De buurman is fan van sous-vide, je broer ook en niet veel later lijk jij de enige te zijn die geen idee heeft waar iedereen het over heeft. Wat is sous-vide eigenlijk en wat kun je er mee? Keukenloods.nl legt uit!

Wanneer je sous-vide in een vertaalmachine gooit, kom je er al snel achter dat sous-vide niets meer betekent dan ‘onder vacuüm’. Natuurlijk schuilt er wel iets meer achter een gerecht op een sous-vide manier bereiden.

Sous-vide is geschikt om bijvoorbeeld groente, vlees en vis te bereiden. Het gerecht wordt vacuüm verpakt en in water op een constante temperatuur verwarmd en gegaard. Met deze bereiding wordt het gerecht door en door gegaard. Vervolgens hoef je de biefstuk bijvoorbeeld alleen kort te bakken of grillen voor een perfect resultaat.

Het voordeel van sous-vide is dat het gerecht langzaam gegaard wordt. Hierdoor blijft smaken en voedingsstoffen behouden. Verder is het een kwestie van het gerecht in de pan met constante temperatuur te doen en wachten. In de tussentijd kan er dus van alles worden gedaan!

Een nadeel van sous-vide is je er speciale apparatuur voor nodig hebt. Zoals een vacumeerlade (maar je kan dit vaak ook laten doen bij bijvoorbeeld de slager) of stoomoven. Verder zijn de bereidingstijden wat langer dan normaal, maar je hebt die tijd wel je handen vrij. Het is een kwestie van wachten op een heerlijk resultaat.

Bekijk hier ons aanbod in vacumeerlades en stoomovens.

2 Comments Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *