6x onmisbaar in de keuken

Wij kunnen wel 100 dingen opnoemen die in de keuken van tegenwoordig aanwezig zijn, maar niet alles is even belangrijk. Buiten de gebruikelijke apparaten zoals een kookplaat, koelkast en vaatwasser denken wij dat de volgende accessoires onmisbaar zijn in de keuken:

1. Snijplank

Een snijplank gebruiken, is een goed idee wanneer je lang van je messen en aanrechtblad wil kunnen genieten. Je kunt gemakkelijk gesneden etenswaren in een pan doen waardoor kruisbesmetting sneller wordt voorkomen. Kies voor snijplanken die makkelijk schoon te maken zijn of in de vaatwasser kunnen!

2. Messenset

Klinkt logisch, maar goede messen zijn echt onmisbaar in de keuken. Ze zijn er natuurlijk in verschillende soorten en maten, maar het is vooral belangrijk dat ze goed hun werk doen. Bezuinigen op messen is daarom geen goed idee ;).

3. Blender

In de tijd van gezonde sapjes is een blender eigenlijk niet meer weg te denken uit de keuken. En daarom staat hij ook in dit lijstje. Blenders zijn er in verschillende soorten en maten, en ook voor ieder budget.

4. Waterkoker

Zelfs als je liever geen thee drinkt dan moet je alsnog een waterkoker hebben. Kokend water is handig voor meer dan alleen een kopje thee. Bijvoorbeeld voor het sneller garen van pasta of wanneer je iets moet uitkoken.

5. Vergiet

Even snel de pasta of rijst afgieten? Dan is een vergiet toch wel handig. Daarom hoort deze accessoire ook zeker in de rijtje als je het ons vraagt!

6. Blikopener

Veel blikjes hebben vaak zo’n handig lipje waarmee je ze kan openen. Maar niet alle blikjes hebben dit, soms breekt het lipje ook af nog voordat deze geopend is. Waar ben je dan zonder een blikopener? Nergens! Dus daarom een goed afsluiter van dit lijstje 🙂

Wat vind jij echt onmisbaar in de keuken? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *