De vijf voordelen van koken op inductie

Twijfel je nog tussen koken op inductie, gas of keramisch? Koken op inductie wint steeds meer terrein en wij snappen wel waarom. Daarom hebben wij vijf voordelen voor je op een rijtje gezet.

1. Veilig

Heb je kinderen in huis? Dan kun je eigenlijk niks anders kiezen, want koken op inductie is de veiligste manier van koken. De kookplaten beschikken bijna altijd over een kinderbeveiliging, hebben geen open vuur en koelen snel weer af. Daarnaast kan het geen kwaad als je de plaat per ongeluk aan zet, zolang er geen pan op staat wordt de plaat namelijk niet écht geactiveerd.

2. Makkelijk onderhoud

Het oppervlak van een inductiekookplaat is over het algemeen glad en daardoor makkelijk schoon te maken. Het is na het koken een kwestie van de kookplaat afnemen en klaar!

3. Flexibel

De bediening van de kookplaten gaat doorgaans via tip- of druktoets bediening. Enkele varianten hebben ook draaiknoppen. Dankzij deze manier van bedienen kun je heel precies aangeven hoe hoog het ‘vuur’ moet komen te staan. Ook zijn er inductiekookplaten die de grote van een pan detecteren en de kookzone daar op aan aanpassen. Dit wordt ook wel een flexzone genoemd.

4. Zuinig

Een inductiekookplaat warmt pannen op met behulp van een magnetisch veld waardoor alle warmte naar de pannen gaat. Ook koelt de inductiekookplaat snel af. Hierdoor is er bijna geen verlies van warmte en kun je deze manier van koken zuinig noemen.

5. Geïntegreerde afzuiging

Sommige inductie kookplaten beschikken over geïntegreerde afzuiging. In het midden van de kookplaat zit dan een afzuigmodule die de damp en geurtjes meteen afvoert. Groot voordeel hiervan is dat je niet een aparte afzuigkap hoeft te plaatsen!

Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van een inductiekookplaat? Maak dan gebruik van onze keuzegids.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *