Voor- en nadelen kokend water kranen

Even snel een kopje thee zetten of rijst koken? Met een kokend water kraan gaat dit een stuk sneller en gemakkelijker. Maar ondertussen zijn er steeds meer merken die kokend water kranen aanbieden. Om deze keuze iets makkelijker te maken hebben wij de voor- en nadelen van al onze beschikbare merken met kokend water kranen voor je op een rijtje gezet.

Waarom een kokend water kraan?

Maar eerst lichten we toe waarom je voor een kokend water kraan zou kunnen kiezen. Als je visite hebt en je wilt snel een lekkere pasta voor ze bereiden, is een kokend water kraan een perfecte optie. Wat is handiger dan direct kokend water uit je kraan? Voorheen moest je meerdere minuten wachten maar nu heb je echt maar één seconde wachttijd voor kokend water! Daarbij heb je meer ruimte op je aanrecht doordat je geen grote waterkoker of fluitketel meer nodig hebt. Je hebt dus altijd kokend water beschikbaar binnen een handomdraai.

Je hoeft niet bang te zijn dat het onveilig is voor kinderen. Er zit namelijk een kindveilige bediening op doordat je vaak twee keer moet klikken en draaien voordat er kokend water uit de kraan komt. Ook hebben de kranen een koele behuizing zodat je deze rustig kunt aanraken als er kokend water uit komt. Kook je vaak meer water in je waterkoker dan je nodig hebt? Met een kokend water kraan heb je ook hier geen last meer van.  Waar je wel even op moet letten, is dat de installatie soms beter door een professional gedaan kan worden. De boilers hebben verschillende maten en moeten wel passen in het keukenkastje. Daarbij kunnen deze handige kokend water kranen ook een stuk meer kosten dan een gewone kraan, maar het is zeker de moeite waard.

Hieronder lichten we alle opties per merk toe:

*Alleen de combi+ geeft onbeperkt kokend water.

Heb je vragen over de beschikbare opties en merken? Bezoek dan een van onze showrooms of maak meteen een afspraak. Je kunt ook altijd even bellen naar 0226-355340.

Hieronder zijn er een aantal kokend water kranen per merk afgebeeld.

Quooker kraan

Quooker – kokend water kraan

Franke kraan

Franke – kokend water kraan

Flow kraan

Flow – kokend water kraan 

Selsiuz kraan

Selsiuz – kokend water kraan

Dekker kraan

Dekker – kokend water kraan

GROHE kraan

GROHE – kokend water kraan

H2HOT kraan

H2HOT – kokend water kraan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *