Raambekleding voor in je keuken

Raambekleding, het is een breed gezegde. Om het even te verduidelijken, met raambekleding bedoelen wij onder andere rolgordijnen, stoffen gordijnen, jaloezieën en plisségordijnen. Er zijn genoeg opties om jouw keuken hiermee zo persoonlijk mogelijk aan te kleden. Maar zie jij door de  bomen het bos niet meer? Hieronder zetten we een aantal opties voor je op een rijtje.

Wat verwacht je van jouw raambekleding?

Voor je begint met rondkijken, is het verstandig om eerst goed na te denken over wat je wensen zijn. Wil je graag raambekleding van een zachte en lichte stof? Of vind je het belangrijker dat je de optie hebt om een klein beetje licht door te laten? Daarnaast kun je ook nog kiezen voor verduisterende gordijnen of gordijnen die je van boven naar beneden kunt rollen. De opties zijn oneindig!

Past de raambekleding bij jouw ramen?

Het is natuurlijk belangrijk dat de raambekleding goed past. Zorg dat je van te voren alvast de juiste maten hebt opgeschreven. Dan krijg je ook meteen een duidelijk beeld van de prijzen. Heb je een driehoekig raam? Dan zijn niet alle gordijnen geschikt. Hierbij zijn bijvoorbeeld lamellen heel handig. Doordat lamellen verticalen stroken zijn, kunnen ze met gemak schuin opgehangen worden. Ze moeten hierdoor wel even netjes op maat worden gemaakt.

Welke soorten raambekleding zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten raambekleding voor in de keuken. Hieronder zetten we de meest voorkomende voor je op een rijtje.

Rolgordijnen

Rolgordijnen geven een moderne en strakke uitstraling aan jouw keuken. Wil je dat er geen licht van buiten doorheen schijnt? Dan kun je kiezen voor verduisterende rolgordijnen.

Overgordijnen

Overgordijnen worden vaak uitgevoerd in een vaak wat zwaarder en dichter geweven stof. Hierdoor zijn ook deze gordijnen mogelijk in een verduisterende variant. Wil je liever lichtdoorlatende overgordijnen? Dan is dat ook zeker mogelijk.

Plisségordijnen

Nu denk je misschien, wat zijn plisségordijnen nu weer? Wij zullen het je vertellen. Plisségordijnen lijken op rolgordijnen maar zien er door de plooien net wat aparter uit. Als je graag wilt dat deze gordijnen de kou buiten houden, kun je kiezen voor dubbele plissés.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn de meest populaire gordijnen voor in de keuken. Ze zijn perfect om je privacy en lichtinval zelf te bepalen en zorgen voor een huiselijke sfeer. Doordat je deze gordijnen in alle kleuren en stoffen kun vinden, kun je ze volledig afstemmen op de stijl van je keuken.

Jaloezieën

Zoals je ziet op de afbeelding kunnen jaloezieën zorgen voor een romantisch sfeertje in de keuken. Perfect voor een gezellige avond koken met jouw vriend of vriendin. Ook met de jaloezieën kun je gemakkelijk bepalen hoeveel lichtinval en privacy je hebt.

Shutters

Wat ook heel gaaf is, zijn shutters voor de ramen. Een andere benaming voor shutters zijn binnenluiken of klapluiken. Shutters kunnen voor een mooie opvallende eyecatcher zorgen. Naast het feit dat shutters het licht tegenhouden, dienen ze ook nog eens prima voor het tegenhouden van inbrekers. Per raam zijn er twee shutters nodig. Shutters zijn vaak gemaakt van hout of aluminium. Door de verstelbare horizontale leggers kun je zelf bepalen hoeveel licht je binnen laat.

Lees voor meer inspiratie voor het inrichten van je keuken de blog: Open keukenkastjes inrichten doe je zo! 

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Marie de Jonge schreef:

    Voor onze keuken moeten we ook nog raambekleding kiezen. Vouwgordijnen hebben onze voorkeur omdat deze gemakkelijk schoon te maken zijn. Hopelijk kunnen we ze op maat laten maken. De stof hebben we al uitgekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *