Open keukenkastjes inrichten doe je zo!

on

Je ziet ze steeds vaker; open keukenkastjes. De één moet er niet aan denken, want het is veel te rommelig. De ander vindt het juist gezellig. Maar hoe zorg je ervoor dat de open keukenkastjes niet te rommelig worden en je inderdaad die gezellige uitstraling creëert?

Een open keukenkastje kan als vervanger dienen voor het ‘standaard’ keukenkastje, maar je kunt de twee kastjes ook gewoon met elkaar combineren. Bijvoorbeeld wanneer je wel je mooie servies wilt laten zien, maar niet de plastic bakjes die je ook gewoon nodig hebt. Door de twee varianten te combineren, creëer je een speels effect in de keuken.

Tips voor open keukenkastjes

Hoe je de open kastjes indeelt, is natuurlijk helemaal aan jou zelf. Maar wij hebben wel wat handige tips om het zo overzichtelijk mogelijk te houden.
– Zet niet te veel verschillende kleuren bij elkaar. Kies voor één kleur, dan zorg je voor rust.
– Zet alle producten die je vaak nodig hebt op de onderste plank. Dit is natuurlijk ook handig voor de indeling van gesloten kastjes.
– Zet de mooiste items in het open kastje. Je wil namelijk dat deze opvallen!
– Voeg iets toe zoals een leuke foto, bloemen of iets anders wat niet per se met de keuken te maken heeft.
– Ook hier geldt: ‘less is more’. Laat ook ruimtes leeg en zet het niet meteen helemaal vol.

Inspiratie nodig voor het inrichten van jouw open keukenkastjes of hoe je dit kan toepassen in jouw keuken? Bekijk ons bord op Pinterest:
                                   

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *