Handig, stijlvol en duurzaam: vacumeermachine van Quva

Vacumeren wordt steeds populairder. Met deze techniek kun je onder andere ‘sous vide’ koken en voedsel langer bewaren. Maar heel praktisch zijn de opties nog niet. Aan deze apparaten hangt namelijk een flink prijskaartje of je hebt wéér een extra machine die je ergens kwijt moet. Gelukkig heeft Quva daar iets op bedacht: de ingebouwde vacumeermachine.

Zeg ‘dag’ tegen bedorven voedsel

Een salade na 3 dagen weggooien omdat het helemaal is verlept, is hiermee verleden tijd. Met de Quva kun je je groene maaltijd namelijk tot wel 2 weken in de koelkast bewaren. Vis, vlees en groente blijft zelfs 2 jaar in de vriezer goed. Quva benoemt dat voedsel tot wel 3 keer langer bewaard kan worden. Ook wordt de smaak van wijn en andere oliën langer behouden.

En dat is niet het enige voordeel van deze vacumeermachine. Je kunt namelijk ook binnen mum van tijd voedsel marineren. Met de speciale marinade-stand trekken kruiden sneller in vlees of vis en is het na 10 minuten al klaar om bereid te worden. Dat scheelt een hoop tijd!

Handig én stijvol

De Quva is niet alleen handig, maar ook stijlvol. Dit hulpje is verwerkt in het werkblad, waardoor je enkel de rvs-kleurige of matzwarte cirkel ziet. Hierdoor lever je geen werkruimte in, maar heb je het apparaat toch altijd bij de hand. Met slechts één druk activeer je het pop-upsysteem en is de Quva klaar om te gebruiken. 

Zo werkt een Quva

En hoe dat precies in zijn werk gaat? Dat is net zo makkelijk. Je koppelt de slang aan een vacumeerbak of -zak en je zet de machine aan. Deze weet wanneer het juiste vacuümniveau is bereikt en stopt dan automatisch. De slang koppel je weer los en deze rolt zich automatisch weer op. Met een speciale knop kun je het vacuüm weer opheffen en kan je direct van je bewaarde voedsel genieten. Een kind kan de was doen!

Duurzaam

De producten van Quva zijn gemaakt van duurzame materialen. Zo zijn alle accessoires die worden meegeleverd vrij van BPA (bisfenol A), een soort plastic dat vaak gebruikt wordt voor kunststof. Door de duurzame materialen die wél gebruikt worden, gaan het vacumeerapparaat en de accessoires langer mee.

Wat krijg je bij Quva?

Bij dit apparaat krijg je een aantal handige accessoires:

  • 2 vershouddozen (1 en 2 liter), geschikt voor magnetron, vriezer en vaatwasser
  • 10 vershoudzakken (klein en groot formaat) met zipper-sluiting, geschikt voor sous-vide, koelkast en vriezer
  • 2 wijnstoppers voor elke wijnfles van standaard formaat
  • 1 marinade ring voor snel marineren functie

Alle accessoires zijn voorzien van een knop waarmee de vacuüm opgeheven wordt. 

Wat kost een Quva?

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze handige keukenhulp? Dat snappen we heel goed. Bekijk de beschikbare Quva vacumeermachines op Keukenloods.nl. Hier kun je ook meer specificaties en de prijs vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *