Trend: zelf je keuken opknappen

Kan jouw huidige keuken wel een opknapbeurt gebruiken, maar heb je het budget niet om een nieuwe aan te schaffen? Of is de keuken eigenlijk nog prima, maar ben je toe aan iets nieuws? Steeds vaker kiezen mensen ervoor om zelf de keuken een opknapbeurt te geven. Maar hoe pak je dat aan?

Zonder ook maar iets te hoeven slopen, kun jij je huidige keuken een totaal andere uitstraling geven. Een bedrijf hiervoor inhuren is in veel gevallen zelfs niet nodig! Dit kun je ook gemakkelijk zelf. Bedenk wel goed van te voren wat je wilt doen en wat hiervoor nodig is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Nieuwe grepen
Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om nieuwe grepen op je keukenkastjes te plaatsen? Dit zorgt vaak al voor een totaal andere uitstraling. En het is slechts kwestie van de oude greepjes demonteren en de nieuwe monteren.

Keukenkastjes opknappen
Door de kleur van je keukenkastjes te veranderen, lijkt het alsof je een compleet nieuwe keuken hebt aangeschaft. Haal zelf een kwast over de keukenkastjes heen of laat de deurtjes spuiten bij een gespecialiseerd bedrijf. Ook kun je er voor kiezen om compleet nieuwe fronten te kopen of deze op maat te laten maken. Dit is wel een duurdere manier voor het renoveren van je keukenkastjes.

Nieuw aanrechtblad
Een nieuw aanrechtblad geeft je keuken een frisse uitstraling. Er zijn verschillende materialen waar je uit kunt kiezen, dit lees je in ons blog over verschillende materialen. Een nieuw werkblad laten plaatsen is een iets ingrijpendere verandering. Het oude blad zal netjes verwijderd moeten worden, want het zou zonde zijn als je de keukenkastjes beschadigd. Vervolgens zal het nieuwe blad weer netjes geplaatst moeten worden. Houd er rekening mee dat wanneer het aanrechtblad verlijmd is met tegeltjes op de achterwand deze wel eens beschadigd zouden kunnen worden.

Achterwand vervangen
Ben je de tegeltjes op de muur in je keuken helemaal zat? Er is gelukkig genoeg keuze in achterwanden. Zo kun je voor een standaard muur gaan, je kunt de muur behangen, maar er zijn bijvoorbeeld ook mooie RVS-achterwanden verkrijgbaar. Hiermee krijgt je keuken een stoere, industriƫle uitstraling.

Apparaten vervangen
Een iets duurdere manier om je keuken op te knappen, is het aanschaffen van nieuwe keukenapparatuur. Wanneer je kiest voor apparaten met een andere look ziet ook jouw keuken er weer totaal anders uit.

Heb jij nog een leuke tips om een keuken op te knappen? Laat het ons weten in de reacties!

6 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Maria schreef:

  Toen mijn nieuwe aanrechtblad vorige week geplaatst werd, leek mijn keuken weer als nieuw. Hoeveel een kleine verandering teweeg kan brengen! Het heeft me daarnaast ook aardig wat geld bespaart.

 2. Marie de Jonge schreef:

  Bedankt voor deze goede keukentips! Ik zou namelijk graag een nieuwe keuken liggen, maar dat past helaas niet in ons budget. Ik ga zeker kijken naar andere mogelijkheden om mijn keuken meer naar wens te maken. Nieuwe grepen plaatsen vind ik echt een top idee! Ik ga snel kijken naar de mogelijkheden.

 3. Natalie schreef:

  De achterwand van het aanrecht en de kookhoek wil ik betegelen omdat mijn man dit zelf kan. Zo blijven de kosten binnen de perken. De voordelen van tegels zijn het fraaie zicht en het makkelijke schoonhouden. Het is zo makkelijk om een mooi motief erin te verwerken, al is het maar een boord in een afwijkende kleur: Met blauw krijg je zo’n echt delfts blauw effect: echt Hollands.

 4. Vincent Rondwijk schreef:

  Ik heb laatst ook de grepen van de kastjes in mijn keuken vervangen. Het gaf mijn keuken meteen een nieuwe uitstraling. Ook vroegen veel vrienden van mij of ik een nieuwe keuken had. Een erg goede en goedkope manier om je keuken te restylen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *