Trend: zelf je keuken opknappen

Kan jouw huidige keuken wel een opknapbeurt gebruiken, maar heb je het budget niet om een nieuwe aan te schaffen? Of is de keuken eigenlijk nog prima, maar ben je toe aan iets nieuws? Steeds vaker kiezen mensen ervoor om zelf de keuken een opknapbeurt te geven. Maar hoe pak je dat aan?

Zonder ook maar iets te hoeven slopen, kun jij je huidige keuken een totaal andere uitstraling geven. Een bedrijf hiervoor inhuren is in veel gevallen zelfs niet nodig! Dit kun je ook gemakkelijk zelf. Bedenk wel goed van te voren wat je wilt doen en wat hiervoor nodig is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Nieuwe grepen

Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om nieuwe grepen op je keukenkastjes te plaatsen? Dit zorgt vaak al voor een nieuwe, frisse uitstraling. En het is heel simpel: Slechts een kwestie van demonteren en monteren. Een kind kan de was doen!

Keukenkastjes opknappen

Door de kleur van je keukenkastjes te veranderen, lijkt het alsof je een compleet nieuwe keuken hebt aangeschaft. Haal zelf een kwast over de keukenkastjes heen of laat de deurtjes spuiten bij een gespecialiseerd bedrijf. Ook kun je er voor kiezen om compleet nieuwe fronten te kopen of deze op maat te laten maken.

Achterwand vervangen

Ben je de tegeltjes op de muur in je keuken helemaal zat? Er is gelukkig genoeg keuze in achterwanden. Zo kun je voor een standaard muur gaan, je kunt de muur behangen, maar er zijn bijvoorbeeld ook mooie rvs-achterwanden verkrijgbaar. Hiermee krijgt je keuken een stoere, industriële uitstraling. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan in deze blog over achterwanden wat alle mogelijkheden zijn!

Apparatuur vervangen

Sla twee vliegen in één klap: Met nieuw apparatuur kun je uitstraling niet alleen vernieuwen, maar ook de functionaliteit. Ga je voor deze optie, dan kun je immers voor producten gaan met de handigste opties of de nieuwste technologieën. Denk aan bijvoorbeeld een oven of koelkast die op afstand instelbaar is vanaf je smartphone.

Heb jij nog een leuke tips om een keuken op te knappen? Laat het ons weten in de reacties!

7 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Maria schreef:

  Toen mijn nieuwe aanrechtblad vorige week geplaatst werd, leek mijn keuken weer als nieuw. Hoeveel een kleine verandering teweeg kan brengen! Het heeft me daarnaast ook aardig wat geld bespaart.

 2. Marie de Jonge schreef:

  Bedankt voor deze goede keukentips! Ik zou namelijk graag een nieuwe keuken liggen, maar dat past helaas niet in ons budget. Ik ga zeker kijken naar andere mogelijkheden om mijn keuken meer naar wens te maken. Nieuwe grepen plaatsen vind ik echt een top idee! Ik ga snel kijken naar de mogelijkheden.

 3. Natalie schreef:

  De achterwand van het aanrecht en de kookhoek wil ik betegelen omdat mijn man dit zelf kan. Zo blijven de kosten binnen de perken. De voordelen van tegels zijn het fraaie zicht en het makkelijke schoonhouden. Het is zo makkelijk om een mooi motief erin te verwerken, al is het maar een boord in een afwijkende kleur: Met blauw krijg je zo’n echt delfts blauw effect: echt Hollands.

 4. Vincent Rondwijk schreef:

  Ik heb laatst ook de grepen van de kastjes in mijn keuken vervangen. Het gaf mijn keuken meteen een nieuwe uitstraling. Ook vroegen veel vrienden van mij of ik een nieuwe keuken had. Een erg goede en goedkope manier om je keuken te restylen!

 5. Vince schreef:

  Wij hebben ook nieuwe tegels gelegd in onze keuken en deze ziet er een stuk moderner uit nu! Daarnaast zijn we ook begonnen met de keukenkastjes en we willen deze graag betimmeren. Zo krijgen ze hopelijk een moderne uitstraling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *