Pannenkoeken met kokos en fruit

Makkelijk eten hoeft niet eentonig te zijn. Zo kun je met een recept in een handomdraai opfleuren door een ingrediënt te vervangen of toe te voegen, zoals fruit. Handig als je fruit op moet maken! Met dit recept maak je snel heerlijke kokospannenkoeken.

Dit recept is voor ongeveer 10 pannenkoeken en duurt ongeveer 20 minuten om te maken.

Ingrediënten

100 gram bloem 250 milliliter kokosnotenmelk 100 gram geraspte kokosnoot (ongezoet) Gerijpt fruit naar wens 1 ei, geklopt 1 eetlepel vloeibare honing 0,5 eetlepel bakpoeder

Stap 1: Deeg bereiden

Doe de geraspte kokos, de bloem en het bakpoeder in een kom en mix het tot een geheel. Doe daarna het ei, de kokosmelk en de honing erbij en mix het opnieuw. Bedek de kom en laat het mengsel een kwartier staan om te rijzen. Heb je haast en wil je niet wachten? Laat dan het bakpoeder eruit. De pannenkoeken worden dan wat minder luchtig.

Stap 2: Pannenkoeken bakken

Doe een beetje olie in de pan en draai deze rond, zodat de hele pan bedekt is. Doe de pannenkoekenmix erbij en bak het op medium vuur voor een paar minuten, totdat je pannenkoek goudgeel is. Leg het daarna op een bord met een ander bord er bovenop, zodat het eten warm blijft totdat je klaar bent met bakken.

Stap 3: Fruit karameliseren

Snijd het fruit, bijvoorbeeld mango of abrikozen, in plakjes en bestrijk het met honing. Bak de plakjes in een pan met een klontje boter tot het fruit aan beide kanten verkleurt.

Stap 4: Serveren

Ben je klaar met bakken? Serveer dan de pannenkoeken met het fruit. Strooi ter decoratie nog een beetje geraspte kokos over je creatie heen.

Smullen maar! Dit frisse gerecht is ideaal als je weer eens wat anders wilt eten. Bovendien kun je makkelijk afwisselen met verschillende soorten fruit! Tip: Heb je overrijp fruit over, dat niet geschikt is voor dit recept? Maak er een smoothie van!

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. berkenbos schreef:

    Ik geef je groot gelijk. In de keuken hoef je niet van eentonige gerechten te genieten. Je kunt creatief zijn om lekkere gerechten te maken. Dank je voor deze leuke tip. Ik zal het zeker uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *