Maak smoothies zonder blender in een handomdraai

Heb je geen blender, maar wel zin in een smoothie? Wees niet getreurd, er zijn een paar manieren om deze te maken. Met deze tips maak jij een smoothie in een handomdraai.

Met een smoothie kun je alle kanten op. Je kunt het als aanvulling of vervanging van een maaltijd nemen, net wat je wilt. Dit is een recept voor een aardbei-bananensmoothie, maar je kunt het natuurlijk ook vervangen door ander fruit.

Ingrediënten (voor 1 smoothie)

  • 1 banaan
  • 7 aardbeien
  • 150 milliliter halve yoghurt (of Griekse yoghurt, voor een extra frisse smaak)

Stap 1: Prak het fruit

Pureer de banaan en aardbeien met een vork op een bord, totdat er geen hele stukken meer zichtbaar zijn. Zacht fruit werkt hierbij het makkelijkst. Gooi daarom oud fruit niet weg, maar gebruik het in een smoothie!

Stap 2: Mixen

Doe de yoghurt en het fruit in een grote kom en mix het met een garde tot een geheel. Je kunt dit ook doen door de ingrediënten in een beker te doen, de deksel erop en daarna te schudden.

Stap 3: Proeven maar!

Nu komt het makkelijkste gedeelte: proeven. Is het nog niet zoet genoeg? Doe er dan een beetje siroop bij en roer het opnieuw. Als je het mengsel te vloeibaar vindt, kun je dit oplossen door een (extra) schep Griekse yoghurt toe te voegen. Enjoy!

Natuurlijk is een smoothie nóg makkelijker te maken als je een blender hebt! Heb je er nog niet eentje in huis? Breng er dan verandering in. Bekijk ons assortiment en kies jouw nieuwe blender uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *