Keukenkastjes verven doe je zo

Ben je je keuken een beetje zat? Maar heb je niet het juiste budget voor een nieuwe keuken? Dan kun je ook zelf aan de slag gaan en je keuken een make-over geven. Geef bijvoorbeeld je keukenkastjes een andere kleur! Er zijn drie manieren om dit te doen: verven, spuiten of wrappen.

Verven

Als je de keukendeurtjes (ook wel fronten genoemd) wilt verven moet je eerst controleren of je kastdeurtjes van hout of van kunststof zijn. Als je dat weet, kun je stapsgewijs aan de slag.

Keukendeurtjes van hout:
1. Maak het oppervlakte goed schoon met een sopje van ammoniak en water.
2. Schuur het oppervlakte goed met een schuurspons of schuurpapier.
3. Zie je deuken of andere beschadigingen in het hout? Vul dit dan op met een epoxy houtreparatiemiddel. (Let op, de droogtijd van dit reparatiemiddel is ongeveer 6 uur.)
4. Als het reparatiemiddel hard is, de oppervlakte nog een keer goed schuren zodat alles vlak is.
5. Kale plekken, en de gerepareerde plekke gronden met een geschikte grondverf. Gebruik hierbij een roller, want zo voorkom je kwaststrepen.
6. Als de grondverf droog is, kun je de gewenste kleur aanbrengen. Gebruik een lakviltroller voor een extra strak resultaat.

Keukendeurtjes van kunststof:
1. Maak het oppervlakte goed schoon en vetvrij.
2. Je kunt de oppervlakte licht opschuren met een licht schuurpapier (dit is niet altijd noodzakelijk).
3. Gebruik een kunststof primer als onderlaag, en schuur deze laag als de primer droog is.
4. Nu kun je je gewenste kleur aanbrengen. Gebruik een lakviltroller voor een extra strak resultaat.
Denk verder goed na of je hoogglans verf wilt gebruiken. Oneffenheden zijn namelijk zichtbaar in dat soort verf. Daarentegen is hoogglans verf wel sterker dan matte verf.

Laten spuiten

Je kunt je keukenkastjes ook laten overspuiten. Er zijn bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn. Zij demonteren dan je kastdeurtjes en spuiten het in een professionele spuiterij. Vervolgens worden de fronten weer afgeleverd en als je dat wil, kunnen ze de fronten ook weer voor je op de keuken monteren.  Kosten hiervan liggen ongeveer tussen €500 – €1000 euro. Vaak kun je ook terecht bij een autospuiterij. Maar dan moet je meestal zelf de kastdeurtjes demonteren en later weer bevestigen.

Wrappen

Bij wrappen plak je als het ware een sticker over je keukenkastje. Dit kun je zelf doen en de stickers zijn vrij goedkoop vergeleken de andere opties en verkrijgbaar in vele kleuren en prints. Op YouTube zijn verschillende instructievideo’s te vinden.

Bekijk ook andere manieren om je keuken eenvoudig op te knappen.

4 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Birgit van Knoppen schreef:

  Koste het veel moeite om de kastjes zo mooi strak te verven als op de voorkant staat? Vind dit namelijk echt heel gaaf voor in m’n keuken!

  1. Keukenloods schreef:

   Hoi Birgit,

   Helaas is dit niet ons eigen werk. Ik denk dat het een kwestie van proberen is! Veel succes.

   Groet, Emma.

 2. Laura RG schreef:

  Hallo,
  Leuk artikel het bied me veel creatieve ideetjes op voor mijn nieuwe keuken. Bedankt voor de tips!
  Groetjes,
  Laura

 3. Jan schreef:

  Geen gek idee om je kastjes over te laten spuiten. Mijn keukenkastjes hebben een kleur die ik niet erg mooi vind, bovendien mogen ze wel weer eens opgeknapt worden. Handig dat hiervoor gespecialiseerde bedrijven bestaan. Even kijken of ik er een in de buut kan vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *