Eerste hulp bij het kiezen van een achterwand

Een achterwand kan een echte eyecatcher in de keuken zijn. Of je nou gaat voor tegels, glas of verf, de achterwand is meer dan alleen iets praktisch. De achterwand springt in het oog en moet er tegenwoordig goed uitzien en echt bij de keuken passen.

Leuk én handig zo’n achterwand, maar hoe weet je nou wat geschikt is voor jouw keuken? Dat hangt natuurlijk af van het gebruik van de keuken en wat voor uitstraling jouw keuken moet hebben.

Tegels

Tegels zijn nog altijd erg populair en qua prijs kan je hier ook alle kanten mee op. Kies je voor het standaard witte tegeltje of misschien toch voor een iets duurdere en opvallendere versie? Een voordeel van tegels is dat ze makkelijk schoon te houden zijn. Een groot nadeel is dat de voegen in de loop van de tijd kunnen gaan verkleuren.

Glas

Steeds vaker wordt er gekozen voor een glazen achterwand. Geadviseerd wordt om dan te kiezen voor gehard glas. Dit is het meest veilige glas en dit kan ook tegen een stootje. Wil je helemaal een bijzondere achterwand? Dan kan je leuk behang achter een transparante glaswand doen. Hiermee kan je de achterwand volledig aanpassen op de stijl van jouw keuken. Gegarandeerd succes ;). Glas is wel vlekgevoelig, maar gelukkig ook weer makkelijk schoon te maken.

Keukenblad

Wat je ook veel ziet is dat het keukenblad wordt doorgetrokken als achterwand. Op deze manier gebruik je automatisch hetzelfde materiaal als wat voor het aanrechtblad is gekozen. Dit kan van alles zijn van kunststof tot hout en graniet. Hoe praktisch en duurzaam dit is, hangt echt af van het materiaal.

Rvs

Wil je dat je keuken een industriële uitstraling krijgt? Dan is een achterwand van roestvrijstaal de juiste optie! Naast dat rvs jouw keuken een stoere en unieke uitstraling geeft is het ook nog eens heel praktisch. Rvs is namelijk goed schoon te houden, duurzaam en hygiënisch. Een groot nadeel is dat krassen, vlekken en vingerafdrukken wel goed te zien zijn op rvs.

Behang of verf

In sommige gevallen wordt er ook gekozen voor behang of verf als achterwand. Hiermee loop je altijd een risico, omdat de keuken een vochtige ruimte is en vetspetters al snel op de muur zitten. Kies daarom altijd voor een behang of verfsoort die schoongemaakt kan worden. Lees meer hierover in ons blog over behang in de keuken.

Ben jij er nog niet helemaal uit wat geschikt is voor jouw keuken? Kom eens langs in een van onze winkels en laat je adviseren!                                  

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. irene schreef:

    Een heel inspirerend blog over de inrichting van de keuken. Wij zijn een oudbouwwoning aan het opknappen. De betegelde keuken was lang geleden ongetwijfeld heel mooi. Wij zijn blij met de suggestie van een glaswand. Die geeft ook een modernere uitstraling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *