Welk behang is geschikt voor in de keuken?

De muren in je keuken behangen, is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is zeker mogelijk. Belangrijk is dat het behang schoongemaakt kan worden en dat het tegen water kan. Maar welk behang kan je dan het beste kiezen?

Natuurlijk is het mogelijk om bijvoorbeeld de achterwand van de keuken te behangen met standaard behang. Onderhoudsvriendelijk is het echter niet. De keuken is een vochtige ruimte en daar moet het tegen kunnen. Daarnaast zal het niet lang duren voor de eerste spetters tegen de muur zitten en dat moet schoongemaakt kunnen worden. Er zijn behangsoorten die geschikt zijn voor ruimtes zoals bijvoorbeeld een badkamer of keuken.

 • PVC-behang is waterbestendig, goed schoon te maken en kan tegen hitte
 • Glasvezelbehang is waterbestendig, stootvast en kan worden geverfd
 • Vliesbehang of vliesvezelbehang kan tegen water, maar schoonmaken moet wel voorzichtig gebeuren
 • Hardvinyl is geschikt voor vochtige ruimtes en plekken waar de muur vaak wordt aangeraakt
 • Lakken: het behang lakken met blanke lak of behanglak is ook mogelijkheid. Test dit wel eerst voor je de hele muur doet!

Glasplaat

Hoe sterk sommige behangsoorten ook zijn, het blijft een kwetsbaar materiaal. Wil je zeker weten dat het goed blijft zitten en mooi blijft dan kan je ook kiezen voor een glasplaat. Wanneer je deze goed kit blijft het vocht weg achter de plaat en kan je er eindeloos van genieten! Groot voordeel is dat de glasplaat makkelijk schoon te houden is!

Kies je voor behang in de keuken? Laat je dan goed voorlichten door een specialist en zorg ervoor dat je met het juiste materiaal en plaksel aan de slag gaat. Dat bepaalt de levensduur van jouw (nieuwe) muur!

3 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Marie schreef:

  Mijn keuken is ook aan verandering toe en wil dit doen met een leuk behang. Ik ben aan het twijfelen tussen glasvezelbehang en PVC behang. Ik ga morgen toch nog even langs een specialist die mij wat meer info kan geven zodat ik de juiste keuze kan maken.

 2. Jan schreef:

  Ik ben op zoek naar het juiste behang voor mijn keuken. Dat PVC-behang lijkt me geschikt. Het is natuurlijk belangrijk dat het behang goed schoon te maken is. Ik ga eens kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef aan dat je geen robot bent *