Welke Quooker moet ik kopen?

De Quooker is inmiddels al een begrip in de keuken. Deze kraan zorgt binnen een handomdraai voor kokend water en is in iedere keuken te installeren. Maar wat komt er allemaal kijken bij de aanschaf van zo’n kokendwaterkraan? Wij hebben de belangrijkste eigenschappen van de Quooker voor jou op een rijtje gezet. Nu wordt de keuze vast een stuk makkelijker!

Welke reservoirs zijn er?
De collectie van Quooker bestaat uit drie soorten reservoirs. De PRO3 voor direct kokend water, COMBI voor direct kokend én warm water en de COMBI+ voor direct kokend en onbeperkt warm water. Allen voorzien van de gepatenteerde hoog vacuümisolatie.

 

Heb je geen keukenboiler en hoef je niet lang te wachten op warm water? Dan volstaat het PRO3 reservoir. Loopt er enkel een koud waterleiding naar de keuken en/of maak je momenteel gebruik van een keukenboiler? Dan is de COMBI het meest geschikt. Lopen er zowel koud als warm waterleidingen naar de keuken en vind je dat je te lang moet wachten op het warme water? Dan is de COMBI+ geschikt voor jouw situatie.

Welke Quooker kranen zijn  er?
Quooker beschikt over verschillende soorten kranen. Deze kranen verschillen in functionaliteiten, maar ook in design. Zij zijn verkrijgbaar in de kleuren RVS, steel en chroom.


Accessoires
De Quooker reservoirs kun je vaak mooi wegstoppen in je keukenkast. Om ze veilig te bevestigen zijn er twee verschillende ophangbeugels, eentje voor de PRO3 en voor de COMBI(+) . Deze roestvrijstalen beugels zijn ideaal voor het ophangen van de reservoirs. Dit kan bijvoorbeeld in een keukenkast met laden. Om het geheel compleet te maken is er ook een Nordic zeeppomp verkrijgbaar. Deze zeeppomp is met één hand te bedienen, eenvoudig van bovenaf bij te vullen en verkrijgbaar in chroom, roestvrij staal of steel.

En als laatste…veiligheid
Hoe veilig is zo’n Quooker eigenlijk? Want waar kokend water is, is het altijd oppassen geblazen. Helemaal met kinderen.  Maar geen zorgen, dankzij de kindveilige bedieningsknop en de dubbelwandige kraanuitloop die niet heet wordt, is de kans op verwondingen kleiner. Ok, de waterstraal is heet, maar doordat deze  uit druppeltjes bestaat, heb je je hand al teruggetrokken voordat je je echt kunt branden. Een andere unieke kenmerk van de Quooker kraan is dat het water er bruisend uitkomt. Door de vernevelde straal worden brandwonden voorkomen.

Heb jij nog vragen over de aanschaf van een Quooker? Laat het ons weten in de reacties onder dit bericht!

6 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Richard schreef:

  Is er een quooker met heet en gekoeld water.
  En is het ook mogelijk deze (het reservoir/boiler) in een kastje ernaast te plaatsen

  1. Keukenloods schreef:

   Hoi Richard,

   Deze komt later dit jaar als het goed is op de markt. Dat wordt dan een apart element wat naast het reservoir geplaatst kan worden.

   Groet, Emma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *