Ga jij voor een waterkoker of een Quooker?

on

De waterkoker is stuk. Nu sta je voor de keuze: komt er een nieuwe waterkoker of is het tijd voor een kokendwaterkraan zoals een Quooker? Wat is nou handiger, voordeliger en duurzamer? Wij helpen je op weg!

Wat is een Quooker?

Een Quooker is in principe een gewone kraan, maar als extra toevoeging kan je uit deze kraan ook kokend water tappen. Dit water komt uit een reservoir wat in het keukenkastje is geplaatst. Het reservoir houdt het water constant op temperatuur. Hierdoor is wachten op kokend water niet meer nodig.

Voor- en nadelen Quooker

Verspilling van water is met een Quooker verleden tijd. Je tapt namelijk precies de hoeveelheid water die je nodig hebt. Hierdoor vermindert het waterverbruik. Een nadeel is dat het water in het reservoir van de Quooker altijd op temperatuur wordt gehouden, ook wanneer het niet nodig is. Dit zou dan juist weer energieverspillend kunnen zijn.  Gemiddeld kost het water warm houden volgens Quooker zelf 5 cent per dag en dat is ongeveer €18,- per jaar. Ga je de Quooker voor langere tijd niet gebruiken? Dan is het ook mogelijk om het reservoir uit te schakelen.

Voor- en nadelen waterkoker

Een groot nadeel van een waterkoker is dat er vaak meer water wordt gekookt dan dat er nodig is. Hiervoor is dus meer energie nodig en dat maakt het dus weer minder voordelig. Groot voordeel is juist weer dat de waterkoker alleen maar wordt gebruikt, wanneer je hem echt nodig hebt . Het water hoeft niet zoals bij de Quooker warmgehouden te worden in het reservoir. En dat maakt hem in sommige gezinssituaties juist weer voordeliger.

De keuze voor een Quooker of standaard waterkoker hangt erg af van de gezinssituatie en het gebruik van kokend water. Drink jij bijvoorbeeld maar weinig thee en heb je verder ook weinig kokend water nodig? Dan volstaat af en toe een waterkoker gebruiken natuurlijk prima. Wanneer je juist veel gebruik maakt van kokend water dan is de Quooker weer handig, omdat je dan nooit op het kokende water hoeft te wachten en bijna geen waterverspilling meer hebt! Wil je uitrekenen of je met een waterkoker jaarlijks minder dan €18,- verbuikt? Dat kan je doen door in te schatten hoe veel minuten je de waterkoker gebruikt per dag en dit de vermenigvuldigen met het aantal dagen aan verbruik. Dit deel je vervolgens weer door 60 minuten en doe je keer het aantal kW dat de waterkoker verbruikt. Wat je daarna betaalt hangt af van het stroomtarief.

Wil jij graag een Quooker? Wij kunnen ons voorstellen dat je nog wel wat hulp kan gebruiken. Lees daarom ook ons blog over het kiezen van de juiste Quooker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef aan dat je geen robot bent *