Ga jij voor een waterkoker of een Quooker?

Ga je voor een waterkoker of een Quooker? Wat is nou handiger, voordeliger en duurzamer? Wij helpen je op weg!

Wat is een Quooker?

Een Quooker is in principe een gewone kraan, maar als extra toevoeging kan je uit deze kraan ook kokend water tappen. Dit water komt uit een reservoir wat in het keukenkastje is geplaatst. Het reservoir houdt het water constant op temperatuur. Hierdoor is wachten op kokend water niet meer nodig.

Voor- en nadelen Quooker

Verspilling van water is met een Quooker verleden tijd. Je tapt namelijk precies de hoeveelheid water die je nodig hebt. Hierdoor vermindert het waterverbruik. Het water in het reservoir van de Quooker moet altijd op temperatuur worden gehouden, ook wanneer het niet nodig is. Dit verbruik is echter niet heel hoog en kun je vergelijken met een spaarlamp of internet modem (10 watt). Ga je op vakantie of de Quooker voor langere tijd niet gebruiken? Dan is het ook mogelijk om het reservoir uit te schakelen. Vaak wordt er gedacht dat een Quooker energie kost, maar je bespaart er juist energie mee.

Voor- en nadelen waterkoker

Een groot nadeel van een waterkoker is dat er vaak meer water wordt gekookt dan dat er nodig is. Hiervoor is dus meer energie nodig en dat maakt het dus weer minder voordelig. Ook verspil je hiermee water. Een voordeel is weer dat de waterkoker alleen maar wordt gebruikt, wanneer je hem echt nodig hebt. Het water hoeft niet zoals bij de Quooker op kooktemperatuur te worden gehouden in het reservoir.

De keuze voor een Quooker of standaard waterkoker hangt erg af van de gezinssituatie en het gebruik van kokend water. Drink jij bijvoorbeeld maar weinig thee en heb je verder ook weinig kokend water nodig? Dan volstaat af en toe een waterkoker gebruiken. Wanneer je juist regelmatig gebruik maakt van kokend water dan is de Quooker weer handig, omdat je dan nooit op het kokende water hoeft te wachten en geen waterverspilling meer hebt. Een Quooker is namelijk vanaf 3 kopjes thee per dag zuiniger dan een waterkoker. Doe de bespaarcheck van Quooker, om te kijken hoeveel jij kunt besparen met een Quooker.

Wil jij graag overstappen van waterkoker naar Quooker? Wij kunnen ons voorstellen dat je nog wel wat hulp kan gebruiken. Lees daarom ook ons blog over het kiezen van de juiste Quooker. Of kom langs in één van onze filialen voor persoonlijk advies van onze specialisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *