Onderhoud jouw keuken!

Van je keuken wil je zo lang mogelijk plezier hebben. Het is daarom belangrijk om deze goed te onderhouden. Je wil dat je keuken goed schoon wordt, maar hierbij kun je agressieve middelen beter vermijden. Hieronder geven we je tips over hoe je jouw keuken het beste kunt onderhouden en deze zo lang mogelijk mooi houdt.

Regelmatig schoonmaken

Wanneer je gebruik maakt van je keuken kunnen voedingsmiddelen, kooklucht en bakvet vervuiling en vlekken veroorzaken. Je keuken kan (ongemerkt) erg vies worden. Etensresten en afval hopen zich snel op in lastige hoekjes, waardoor bacteriĆ«n en kalkvorming ontstaat. Ook geldt: hoe langer je het laat zitten, hoe lastiger het is om het weer schoon te krijgen. Daarom kun je het beste regelmatig schoonmaken. 

Elk oppervlak een passend middel

Iedere keuken is anders en elk materiaal heeft andere schoonmaakmiddelen nodig. Denk aan je keukenkastjes, kookplaat, apparaten, werkblad en glazen oppervlaktes. Voor het beste resultaat en het onderhoud van je keuken raden we aan om voor elk oppervlak een passend reinigingsmiddel te gebruiken. Zorg er daarom voor dat je de juiste schoonmaakmiddelen in huis hebt.

Voorkom schade door verkeerde producten

Verkeerde schoonmaakmiddelen kunnen strepen veroorzaken en scherpe, schurende en zuur- en siliconen houdende schoonmaakmiddelen kunnen je materiaal aantasten. Dit kan dus voor blijvende schade in je keuken zorgen en dat wil je natuurlijk niet. Controleer bij twijfel de productinformatie op de verpakking voordat je het gebruikt.

Gebruik ook altijd een zachte en schone doek. Stof en ander vuil van vorige schoonmaakbeurten werken als schuurpapier en kunnen beschadigingen veroorzaken. Maak je doek met schoonmaakmiddel ook niet te nat. Vocht kan namelijk handvatten of randen binnendringen en hout doen zwellen.

De alles-in-1 onderhoudsset van Bling

Wil je zeker weten dat je de juiste reinigingsproducten voor je keuken hebt? Onze tip: de Bling alles-in-1 onderhoudsset. Hiermee heb je voor elk oppervlak in je keuken het juiste product. Deze set bestaat uit de volgende producten die speciaal zijn ontwikkeld om je complete keuken te reinigen:

  • Een kitchenspray. Met deze allround keukenreiniger kun je o.a. werkbladen, achterwanden, keukenapparatuur en keukenmachines schoonmaken.
  • Een RVS-spray. Deze is geschikt voor de reiniging en bescherming van RVS, chroom en gepolijste metalen en aluminium oppervlakken. Deze verwijdert vlekken van o.a. je kraan, afzuigkap en keukenmachines.
  • Een kunststof werkbladreiniger. Deze beschermt een kunststof werkblad tegen vlekken en vervuiling, waardoor het oppervlak waterafstotend wordt.
  • Een glass spray. Deze is geschikt voor stof, vuil en vet- en vingervlekken op inductiekookplaten, ovens, spiegels, glas, tegels, hoogglans kunststof en gelakte oppervlakken.
  • De Bling keukendoek. Deze speciale doek is voor alle oppervlakken te gebruiken en pluist niet. Je kunt deze in de wasmachine doen.

De sprays van Bling zijn allemaal milieuvriendelijk en veilig en tasten je mooie keuken niet aan. Met deze alles-in-1 onderhoudsreiniging set maak je dus in no time alle oppervlakken op de juiste manier efficiƫnt en grondig schoon. Onderhoud jouw keuken zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten! Heb je nog vragen? Neem contact met ons op! De experts van Keukenloods.nl staan voor je klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *