De koelkast schoonmaken doe je zo!

De koelkast schoonmaken is geen klusje wat iedere week terugkeert, daarom is het helemaal niet gek als je niet weet hoe je dit moet aanpakken. Natuurlijk zijn er verschillende manieren, maar volgens ons kun je dit het beste doen op deze manier:

Hygiëne is in het geval van voedselveiligheid belangrijk en daarnaast is een schone koelkast ook nog eens energiezuiniger! Wist jij bijvoorbeeld dat een stoffige koelkast zijn warmte moeilijker kwijt kan? Daardoor verbruikt het apparaat meer energie.

Hoe maak je een koelkast schoon? Af en toe een doekje over de planken in de koelkast halen, is geen overbodige luxe, maar wij raden ook aan om eens in de zoveel tijd de koelkast grondig schoon te maken. Dat is veel simpeler dan je denkt!

 1. Maak zo veel mogelijk producten op en schakel de koelkast uit. Het meest handige moment om de koelkast schoon te maken is vlak voor je boodschappen gaat doen.
 2. Haal losse planken, rekjes en bakjes uit je koelkast en maak deze apart schoon met een sopje met allesreiniger.
 3. Met een sopje met allesreiniger kun je ook de wanden van de koelkast goed schoonmaken.
 4. Vergeet niet om alles droog te maken met een theedoek.
 5. Maak de buitenkant van de koelkast goed schoon.
 6. Extra: Vergeet ook de rubberen randjes niet en controleer ook het afvoerputje onder in de koelkast. De afvoer voert waterdruppels af die door koude lucht op de achterwand van de koelkast ontstaan. Hou de afvoer daarom goed schoon. Deze kun je het best schoonmaken met een wattenstaafje of doorprikken met een satéprikker. Laat eventueel een paar keer per jaar een druppeltje chloor in het gaatje lopen.

…En klaar is kees! Dat was een makkie toch? Nu alleen nog de koelkast opnieuw indelen.


Lees ook: Welke groenten bewaar je in de koelkast en welke niet? 
Lees ook: Welke koelkast moet ik kopen? 

5 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Punt 4: extreem belangrijk en vaak zien wij tevergeefs nog dat onze klanten dit niet doen of vergeten. En dan krijgen we nog eens de vraag waarom ‘hardnekkige’ vlekken niet weg te boenen zijn…

 2. Pingback: Wat is No Frost?
 3. Teeninga Palmen schreef:

  Ik vind dit artikel echt nice gemaakt, ben wel blij deze post te lezen. Duim omhoog! TeeningaPalmen

 4. Marie de Jonge schreef:

  Ik merk ook dat het vooral belangrijk is om je koelkast goed droog te maken na het schoonmaken. Zo voorkom je schimmelvorming en bacteriën die kunnen ontstaan in hoekjes. Het afvoerputje kijk ik ook regelmatig na, zodat deze niet overloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *