De koelkast schoonmaken doe je zo!

De koelkast schoonmaken is geen klusje wat iedere week terugkeert, daarom is het helemaal niet gek als je niet weet hoe je dit moet aanpakken. Natuurlijk zijn er verschillende manieren, maar volgens ons kun je dit het beste doen op deze manier:

Hygiëne is in het geval van voedselveiligheid belangrijk en daarnaast is een schone koelkast ook nog eens energiezuiniger! Wist jij bijvoorbeeld dat een wanneer een vrijstaande koelkast stoffig is aan de achterkant, deze moeilijker zijn warmte kwijt kan? Dan verbruikt de koelkast dus veel meer.

Af en toe een doekje over de planken in de koelkast halen, is geen overbodige luxe, maar wij raden ook aan om eens in de zoveel tijd de koelkast grondig schoon te maken. En het is veel simpeler dan je denkt!

 1. Zorg dat de producten in de koelkast zoveel mogelijk op zijn of op een koude plek worden bewaard en schakel de koelkast uit. Het meest handige moment om de koelkast schoon te maken is vlak voor je boodschappen gaat doen, dan is de koelkast alvast leeg.
 2. Haal losse planken, rekjes en bakjes uit je koelkast en maak deze apart schoon met een sopje met allesreiniger.
 3. Met een sopje met allesreiniger kun je ook de binnenkant van de koelkast goed schoonmaken.
 4. Vergeet niet om alles droog te maken met een theedoek
 5. De buitenkant van de koelkast goed schoonmaken
 6. Extra: Vergeet ook de rubberen randjes niet en controleer ook het afvoerputje onder in de koelkast. Deze kun je het best schoonmaken met een wattenstaafje.

…En klaar is Kees! Dat was een makkie toch? Nu alleen nog de koelkast opnieuw indelen.


Lees ook: Welke groenten bewaar je in de koelkast en welke niet? 
Lees ook: Welke koelkast moet ik kopen? 

4 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Punt 4: extreem belangrijk en vaak zien wij tevergeefs nog dat onze klanten dit niet doen of vergeten. En dan krijgen we nog eens de vraag waarom ‘hardnekkige’ vlekken niet weg te boenen zijn…

 2. Pingback: Wat is No Frost?
 3. Teeninga Palmen schreef:

  Ik vind dit artikel echt nice gemaakt, ben wel blij deze post te lezen. Duim omhoog! TeeningaPalmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *