Wat is pyrolyse?

Ovens met pyrolyse zijn een zeer fijne uitvinding! Dit is namelijk een ingebouwde zelfreinigingsfunctie in de oven. Uren boenen om je oven schoon te krijgen is hierdoor niet meer nodig!

Hoe werkt pyrolyse?

Pyrolyse is een functie waarbij de oven een zeer hoge temperatuur haalt en daarmee het vuil, vet en de etensresten verbrandt totdat er slechts een beetje as overblijft. Tijdens het proces wordt de deur van de oven vergrendeld. Openen is pas weer mogelijk wanneer het programma is afgelopen. En dat is wel zo veilig als je je bedenkt dat de oven temperaturen haalt tot wel 500 graden. Wanneer de oven vervolgens is afgekoeld, hoef je alleen nog de as uit de oven te halen met een doekje en schoon is de oven!

Hoe vaak is pyrolyse nodig?

Hoe vaak je het reinigingsprogramma moet uitvoeren, hangt af van het gebruik van de oven. Geadviseerd wordt om dit één keer in de drie maanden te doen. Gemiddeld duurt een pyrolyse programma 1 à 2 uur.

Helaas hebben niet alle ovens de pyrolysefunctie. Om deze ovens schoon te krijgen, moet je toch echt zelf de handen uit de mouwen steken. Lees ons artikel met schoonmaaktips en doe er je voordeel mee. Wil je meer lezen over ovens in het algemeen? Lees dan onze handige keuzegids voor ovens!

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *