Heerlijk voor bij het avondeten, of als late night snack: deze gehaktballetjes moet je gewoon proeven! We hebben een heerlijk recept van OhMyFoodness.nl zodat jij binnen no time wat lekkers kunt serveren. We zullen je niet langer laten wachten!
Ingrediënten
15 stuks
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geraspt,
- 1 rode peper, in kleine stukjes
- 1,5 cm verse gember, geraspt
- 1 stengel citroengras, in schijfjes
- 1 tl panang currypasta
- 300 gr gekruid kipgehakt
- 3 takjes koriander, fijngesneden
- 1 el kokosrasp
- 1 ei
- 3 el paneermeel
- Peper en zout
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de ui glazig. Voeg daarna de knoflook, rode peper, gember, citroengras en theelepel currypasta toe. Bak tot je de geuren begint te ruiken en roer nog een paar keer door.
- Haal de stukken citroengras eruit en voeg dan het kruidenmengsel toe aan het kipgehakt en kneed goed door.
- Voeg nu de overige ingrediënten toe: kokosrasp, ei, paneermeel en een beetje peper en zout. Kneed nogmaals goed door en vorm 15 gehaktballetjes.
- Verhit weer wat (een paar el) olijfolie in de pan en bak alle balletjes tegelijk gaar. Eerst kort op hoog vuur aanbakken en daarna laten garen op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
En dat is het! Binnen een handomdraai heb jij heerlijke Thaise gehaktballetjes gemaakt. Weer eens wat anders dan normaal. Wat vind jij ervan? Laat het ons weten.
Bekijk ook eens onze andere recepten: