Zen, minimalistisch en loeistrak: Dit zijn de keukentrends van 2022!

Japandi, Farmhouse Chic en Hygge. Stuk voor stuk unieke interieurstijlen die zorgen voor een prachtige uitstraling. Wat hebben ze overeen? Dat je ze vaker gaat zien: Deze stijlen zijn (onder andere) dé keukentrends van 2022!

Hygge

Je hebt dit Deense woord vast eerder gehoord: Hygge. Deze stijl is kenmerkend voor het creëren van een warme sfeer, en het genieten van goede dingen en fijne mensen om je heen. Dat klinkt niet verkeerd, toch? Hygge combineert de Deense stijl met Scandinavisch design. Denk aan natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Ook zie je vaak lichte kleuren: Beige, lichtgrijs, pasteltinten en uiteraard het tijdloze wit. Een smetteloze uitstraling, want bij Scandinavisch design geldt: clean styling, dus weinig franjes en versieringen.

Japandi

Je kunt het al aflezen uit de woordspeling: Bij Japandi wordt Japans en Scandinavisch design gecombineerd. De Japanse invloed zorgt voor een minimalistische indruk, met een open indeling. Organische vormen, natuurlijke materialen en warme kleuren zijn daarnaast een belangrijk onderdeel van Japandi. Het enige contrast vind je terug in de textuur. De rest is natuurlijk, net als de accessoires: je ziet vaak planten terug in deze stijl!

Het geheel zorgt voor een rustige uitstraling, zodat je echt een zen-gevoel krijgt. Een belangrijke invloed op Japandi is namelijk Wabi Sabi, een filosofie die de schoonheid van het imperfecte laat zien. Assymetrie en materialen als rotan, keramiek en leer zie je daarnaast vaak terug.

Farmhouse Chic

Bekijk je weleens make-over programma’s op Netflix, dan komt de term Farmhouse Chic je ongetwijfeld bekend voor. Deze stijl kan je namelijk herkennen van studio McGee in Dream House Makeover. Farmhouse Chic laat een nieuwe kant zien van de landelijke stijl. Keukens krijgen een vleugje van de Shaker-stijl: bewerkte keukenfronten met een grepen als detail. Ook een grote, keramische spoelbak is niet weg te denken. Farmhouse Chic keukens zul je terugzien in verschillende, matte kleuren met een hagelwit werkblad. Een prachtig contrast!

All Black kitchen

De zwarte keuken ken je al. Deze populaire keuken is niet meer weg te denken. Maar de All Black keuken tilt ‘m naar een ander niveau: met accenten en apparatuur die bijna volledig zwart zijn. Dat maakt deze stijl ook heel veelzijdig: door te spelen met verschillende accessoires kun je binnen een handomdraai een nieuwe look geven. Hoe dan ook: de All Black keuken heeft een loeistrakke uitstraling!

Upcoming: Hollywood Regency 

Hollywood Regency is in opmars. En dat is ook niet gek! Deze stijl is geïnspireerd op het Gouden tijdperk in Hollywood en de levensstijl van de sterren in de 1920-1950’s. Hollywood Regency (ook wel Great-Gatsby stijl genoemd) staat voor een gedurfd gebruik van contrast en kleur, meestal gecombineerd met metallic/goud en glas accenten. De uitstraling die hieruit ontstaat is op zijn minst luxe en comfortabel te noemen.

Ben je geïnspireerd door deze keukentrends, of smaakt dit naar meer? We hebben nog veel meer om te laten zien uit de nieuwe keukencollectie van 2022. Ben je al helemaal enthousiast? Kom vooral eens langs in onze showroom met een moodboard van je favoriete keukens. Onze ontwerpers kijken met je mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *