Hoeveel geluid maakt een vaatwasser?

Een van de belangrijkste eigenschappen van een vaatwasser is het geluidsniveau. Wat het gewenste geluidsniveau is, hangt af van waar en hoe de vaatwasser in de keuken wordt geplaatst.

Heb je een open keuken? Dan is het fijn als de vaatwasser niet te veel geluid maakt. Is de keuken afgesloten? Dan maakt het weer minder uit hoe veel lawaai de vaatwasser maakt. Van volledig geïntegreerde vaatwassers is bekend dat deze minder geluid produceren dan een vrijstaande vaatwasser. Een ‘losse’ vaatwasser die alleen onder een aanrechtblad is geplaatst, produceert in verhouding ook minder geluid dan de vrijstaande variant.

Het geluidsniveau van vaatwassers wordt aangegeven in decibel. Er zijn vaatwassers met een niveau van 37dB, maar ook 52db. Een geluidsniveau van maximaal 47dB zou geschikt moeten zijn voor bijvoorbeeld een open keuken. Volledig geïntegreerde vaatwassers met een laag geluidsniveau zijn soms zo stil dat je je best moet doen om ze te horen. Deze vaatwassers zijn vaak uitgerust met een projectie op de vloer. Zo kun je zien of de vaatwasser nog bezig is.  Vaatwassers worden door nieuwe technologieën steeds stiller, maar of ze ooit geruisloos zullen zijn, is nog maar de vraag.

Bekijk onze keuzegids voor meer informatie over vaatwassers, of bekijk alle vaatwassers in onze webshop. Hulp nodig? Neem dan contact op met ons via 0226-355340 of kom langs in één van onze Keukenloods winkels

Lees ook: Waar moet je aan denken bij het kopen van een vaatwasser?
Lees ook: Help!? Mijn vaatwasser droogt niet goed, wat nu? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *