Help! Mijn vaatwasser droogt niet goed, wat nu?

We herkennen het waarschijnlijk allemaal wel: de vaatwasser is klaar, maar de vaat (vooral dat van plastic) is nog niet droog. Dus sta je alsnog met een theedoek alles af te drogen. Maar er is hoop, want o.a. Bauknecht, Whirlpool, AEG, Siemens én Bosch hebben een oplossing gevonden bij hun nieuwe vaatwassers.

Whirlpool en Bauknecht vaatwassers: PowerDry

Het PowerDry systeem van Whirlpool en Bauknecht zorgt voor optimale droogresultaten dankzij het innovatieve dubbele luchtcirculatiesysteem. Dit is een volledig gesloten luchtcirculatiesysteem dat stoom uit de vaatwasser onttrekt en afvoert, en in de plaats daarvan koele lucht in de vaatwasser blaast. Wanneer de deur van de vaatwassers wordt geopend is de vaat volledig vrij van stoom en vocht.


Bekijk de vaatwassers met PowerDry

Siemens en Bosch vaatwassers: Zeolith®

Vaatwassers met Zeolith® zijn uniek, omdat zij vaak tot wel 10% zuiniger zijn dan overige vaatwassers. Maar de vaatwassers vallen vooral op door hun droog- en glansresultaten. Zelfs plastic, wat erg lastig droogt, komt droog uit een vaatwasser met een Zeolith®-droogsysteem.
Het zeoliet, dat zich in een reservoir in de bodem van de vaatwasser bevindt, heeft tijdens het vaatwas proces een tweeledige werking. Dankzij zijn speciale oppervlak en kristallen structuur neemt het mineraal vocht op en zet het om in energie. Zeoliet neemt niet in werking af, hierdoor is een glanzend droogresultaat gegarandeerd zolang de vaatwasser in gebruik is.


Bekijk de vaatwassers van met Zeolith®

AEG ProClean vaatwassers: AirDry

ProClean vaatwassers van AEG zijn voorzien van een systeem dat AirDry heet. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de natuurlijke luchtstroom om de vaat droog te krijgen. Tien minuten voor het einde van het programma (mits de temperatuur genoeg is gedaald), wordt de deur van de vaatwasser automatisch geopend. Hierdoor kan de lucht circuleren en blijft een droge vaat over.


Bekijk de vaatwassers met AirDry

Extra tips

Is jouw vaatwasser nog niet aan vervanging toe, maar ben je het afdrogen ook zat? Dan hebben wij ook nog wat extra tips die dit probleem kunnen verhelpen:
– Je kunt de vaatwasser 15 minuten na het einde van het programma open zetten. Wanneer je dit eerder doet ontsnapt de warmte waarmee de vaat ook nog kan drogen. Open hem ook niet te laat, want dan condenseert de verdampte vocht op de vaat.
– Stel de waterhardheid in op je vaatwasser. Gebruik hiervoor de gebruikershandleiding van je vaatwasser.
– Voeg een beetje extra glansspoelmiddel toe.
– Maak eerst de onderste korf leeg. Hiermee voorkom je dat water vanuit de bovenste korf op de vaat in de onderste korf terecht komt

Benieuwd naar een nieuwe vaatwasser? Bekijk ons volledige assortiment aan vaatwassers op de website. Heb jij nog een gouden tip? Deel deze dan met ons in de reacties!

7 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Door schreef:

  Hoe kan je nu een tip geven je vaatwasser vroegtijdig te openen? dit zal in de loop der tijd schade aan de deurtjes ernaast geven. En dat gaat echt niet vergoed worden..
  Een vaatwasser is gemaakt om zijn programma af te maken..
  Een veel betere tip is en die de leverancier je ook geeft:
  Gebruik geen blokjes maar los zout en glansspoelmiddel…
  dat scheelt enorm.

  1. Keukenloods schreef:

   Beste Door,

   Bedankt voor je reactie en de goede extra tip!

   Wij geven alleen nergens de tip om je vaatwasser vroegtijdig te openen. De vaatwasser waarvan de deur open gaat tijdens het programma is de vaatwasser van AEG met AirDry. Deze vaatwasser is zo ontwikkeld dat dit mogelijk is en geen schade aan keukenkastjes geeft. De deur gaat namelijk pas open als de temperatuur in de vaatwasser flink is gedaald. Ik hoop dat het verhaal hiermee wat duidelijker is!

   Met vriendelijke groet,

   Emma | Keukenloods.nl

 2. Martijn schreef:

  Dankjewel voor de tips! Die van mij werd ook amper droog, heel vervelend..

 3. Arjan schreef:

  Het vroegtijdig open zetten heeft mij erg geholpen, dankjewel voor je tips!

 4. Annet schreef:

  Dit zijn echt hele goede tips! Ontzettend bedankt voor het maken van deze blog!
  Groetjes Annet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *