Witte chocolade & macadamia cookies: Recept van OhMyFoodness.nl

Koekjes: wie houdt er niet van? Er zijn talloze varianten, dus je kunt eindeloos afwisselen en experimenteren met nieuwe smaken!

12 stuks – tijdsduur: minder dan 30 minuten

  • 110 gr boter
  • 50 gr kristalsuiker
  • 140 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei 
  • 1 tl vanille-aroma
  • 100 gr bloem
  • 60 gr Zeeuwse bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 100 gr witte chocolate chips
  • 100 gr macadamia’s, grof gehakt
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de boter, beide suikers, het ei en de vanille-aroma in een kom en klop het geheel tot een romig mengsel.
  3. Voeg dan beide soorten bloem, het bakpoeder en het snuf zout aan het mengsel toe en kneed het geheel tot een soepel, lichtplakkerig koekdeeg.
  4. Schep de witte chocolate chips en de macadamia’s door het koekbeslag en kneed nog een laatste keer door.
  5. Verdeel het koekbeslag met een ijsschep over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Zorg ervoor dat je voldoende tussenruimte overhoudt, ongeveer een centimeter of vier/vijf.
  6. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 10 – 12 minuten tot ze lichtbruin kleuren. De koekjes zijn nog slap als ze uit de oven komen.
  7. Laat de koekjes volledig afkoelen op een taartrooster en bewaar ze vervolgens luchtdicht buiten de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *