Koekjes: wie houdt er niet van? Er zijn talloze varianten, dus je kunt eindeloos afwisselen en experimenteren met nieuwe smaken!
12 stuks – tijdsduur: minder dan 30 minuten
- 110 gr boter
- 50 gr kristalsuiker
- 140 gr lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 1 tl vanille-aroma
- 100 gr bloem
- 60 gr Zeeuwse bloem
- ½ tl bakpoeder
- Snuf zout
- 100 gr witte chocolate chips
- 100 gr macadamia’s, grof gehakt
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de boter, beide suikers, het ei en de vanille-aroma in een kom en klop het geheel tot een romig mengsel.
- Voeg dan beide soorten bloem, het bakpoeder en het snuf zout aan het mengsel toe en kneed het geheel tot een soepel, lichtplakkerig koekdeeg.
- Schep de witte chocolate chips en de macadamia’s door het koekbeslag en kneed nog een laatste keer door.
- Verdeel het koekbeslag met een ijsschep over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Zorg ervoor dat je voldoende tussenruimte overhoudt, ongeveer een centimeter of vier/vijf.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 10 – 12 minuten tot ze lichtbruin kleuren. De koekjes zijn nog slap als ze uit de oven komen.
- Laat de koekjes volledig afkoelen op een taartrooster en bewaar ze vervolgens luchtdicht buiten de koelkast.