Wat te doen tegen ijs in de vriezer

IJs in je vriezer is heel vervelend, het neemt ruimte in beslag en het sluiten van de vriezerdeur wordt steeds lastiger. Maar hoe kom je er gemakkelijk vanaf en hoe voorkom je het? Wij helpen je op weg.

Hoe verwijder je ijs uit de vriezer?

  1. Haal eerst al het etenswaar uit je vriezer. Je kunt het beste je vriezer ontdooien als het buiten vriest. Dan leg je het etenswaar gewoon even buiten neer. Als je het op een ander moment in het jaar doet, kun je het beste het etenswaar naar de koelkast verplaatsen of opeten. (TIP: leg nooit ontdooid etenswaar weer terug in de vriezer.)
  2. Leg een handdoek onderin de vriezer en voor de vriezer om het water op te vangen.
  3. Plaats een bak of pan heet water onderin de vriezer, en doe de deur dicht. Door de damp van het hete water, ontdooit de vriezer sneller. Als je liever niet met een hete pan wil lopen, kun je er ook voor kiezen om een ventilator of heteluchtkacheltje voor de geopende vriezerdeur te plaatsen.

Hoe voorkom je het?

Als je vaak ijsvorming in je vriezer hebt, kun je het beste de rubbers van je vriezerdeur schoonmaken. Het is namelijk belangrijk dat je vriezerdeur goed sluit. Dit kun je checken door de vriezerdeur goed te sluiten en daarna heel langzaam de deur proberen te openen. Als de deur moeilijk open gaat, is er sprake van vacuüm en zijn je rubbers in orde. Als de deur vrij gemakkelijk open gaat, is het verstandig om de rubbers te vervangen. Je kunt ook gewoon een nieuwe vriezer kopen met NoFrost natuurlijk.😉 Lees voordat je opzoek gaat naar een nieuwe vriezer, eerst hier alle in en outs over vriezers!

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *