Wel of geen carrouselkast in jouw keuken?

De carrouselkast bestaat al jaren en is populair. Tijd om deze handige kast dus even in het zonnetje te zetten. Kies jij voor de carrousel of juist niet?

De carrouselkast wordt in de meeste gevallen geplaatst in een soort dode hoek in de keuken. Een hoekkast waar je eigenlijk net niks mee kan, daar is de carrousel geschikt voor, want het vult de ruimte in de kast goed op.

Een carrouselkast heeft meestal twee plateaus/verdiepingen welke kunnen draaien en waar pannen en schalen op kunnen worden geplaatst. Bij de carrousels die in de kast zelf draaien zitten de deurtjes vast aan het systeem. Hierdoor draaien deze deurtjes onder je aanrechtblad. Bij andere carrousels is het mogelijk om het plateau uit de kast te trekken, nog handiger wanneer je iets moet pakken!

Voordelen
– Vult een ‘dode’ hoek in de keuken op. Deze ruimte zal anders niet zo snel gebruikt worden.
– Handig om pannen geordend op te bergen
– Je hoeft niet meer achterin een kast te duiken om iets te kunnen pakken

Nadelen
Een van de grootste nadelen is toch wel dat de plateaus snel slijten en gevoelig zijn. Wanneer je er niet op de juiste manier mee om gaat, kan er snel iets kapot gaan. Een ander nadeel is dat het prijstechnisch wel wat duurder is dan wanneer je voor een standaard hoekkast gaat.

Wil jij meer informatie over een carrouselkast? Laat je informeren door een keukenadviseur in een van onze winkels.

2 Comments Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *