Wat is de juiste temperatuur voor een vriezer?

Eerder schreven wij al eens een artikel over de ideale temperatuur voor de koelkast. Maar ook voor de vriezer is er een ideale temperatuur. Staat jouw vriezer juist ingesteld?

Laten we maar meteen de met de deur in huis vallen. De ideale temperatuur voor een vriezer is -18 graden. Kies je er voor om de vriezer nog lager in te stellen? Dat kan in veel gevallen wel, maar is niet nodig. Je verlengt hiermee de houdbaarheid van het product niet. De temperatuur van -18 graden is perfect voor het bewaren van de ingevroren producten.

Maar waarom is de juiste temperatuur belangrijk voor een vriezer? Zolang het product bevroren is, is het toch goed? Dat is niet helemaal waar. Wanneer de producten bijvoorbeeld op een te hoge temperatuur ingevroren worden, is de houdbaarheid een stuk korter. En zet je de vriezer juist te laag, dan verbruik je veel meer energie dan nodig!

Tips: Zo verspil je minder energie

Nu we het toch over het verspillen van energie hebben. Om zo min mogelijk energie te verspillen met het gebruik van de vriezer hebben wij nog enkele tips:

  • Laat warme producten eerst afkoelen voor je ze in de vriezer plaatst. Anders moet de vriezer veel harder werken om het product te bevriezen.
  • Voorkom te veel ijsvorming in de vriezer en ontdooi deze regelmatig.
  • Zet de vriezer niet naast een warmtebron, want ook dan moet de vriezer harder werken.
  • En als laatste een logische: laat de deur niet te lang openstaan, hierdoor verliest de vriezer snel veel kou.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *