Wat is het verschil tussen een deur-op-deursysteem en sleepdeursysteem?

Sta jij op het punt om een nieuwe inbouw koelkast of vriezer aan te schaffen? Ben je er dan al uit of je deur-op-deursysteem of sleepdeursysteem nodig hebt? Dit is één van de meest gestelde vragen bij een zoektocht naar een nieuwe koelkast of vriezer. Maar wat is het verschil? Wij leggen dat graag aan je uit!

sleepdeur
Sleepdeursysteem

Wat is een sleepdeursysteem?

Bij een sleepdeursysteem is de deur van de koelkast of vriezer met de keukenkast verbonden door middel van meubelscharnieren.
Met een glijdende verbinding sleept de meubeldeur de koelkastdeur mee tijdens het openen en sluiten.


De voordelen van een sleepdeursysteem:

✓Stevig
✓ Meest gekozen systeem
✓ Goedkoper dan deur-op-deursysteem

Wat is een deur-op-deursysteem?
Bij een deur-op-deursysteem of vlakscharniersysteem wordt de deur van de kastdeur direct op de deur van de koelkast of vriezer gemonteerd. Hierbij bewegen de deuren niet ten opzichte van elkaar. De deur sluit zichzelf bij een rest opening van 20 graden of minder. Over het bevestigingssysteem wordt een plastic afdekplaatje gemonteerd.

Deur-op-deursysteem
Deur-op-deursysteem

De voordelen van een deur-op-deursysteem:

✓Grotere deuropening / meer ruimte
✓ Stevig systeem
✓ Sluit zichzelf bij bepaalde rest opening
✓ Geschikt voor softclose

Heb jij nu een koelkast met een deur-op-deursysteem? Dan is makkelijker om opnieuw voor dit systeem te kiezen en niet voor een sleepdeursysteem te gaan. Als je oude koelkast een sleepdeursysteem heeft, maakt het niet zo veel uit welk systeem je kiest, omdat je dan alleen de scharnieren en geleiders van de deur hoeft te verwijderen .

Wil je meer lezen over koelkasten en vriezers? Lees dan nu onze handige keuzegids met alles wat je hierover moet weten. Of neem bij vragen contact op met één van onze keukenadviseurs.

2 Comments Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *