Waar moet je aan denken bij het kopen van een koelkast?

Een nieuwe koelkast kopen lijkt geen hogere wiskunde, maar natuurlijk zijn er wel wat punten waar je op moet letten voor je een nieuwe koeler aanschaft. Helemaal wanneer dit een inbouwkoelkast is. Weet jij bijvoorbeeld de nismaten? Lees dit blog even goed door en voorkom dat je de verkeerde koelkast bestelt!

Nismaten

Om te weten welke inbouwkoelkast geschikt is voor jouw keuken is het belangrijk om de juiste maten op te meten. Hiervoor is het nodig om de nismaten te meten. Deze meet je aan de binnenkant van de ruimte waar de koeler in moet komen. Bekijk dit handige filmpje voor meer uitleg over de nismaten:

Deur-op-deur of sleepdeursysteem

Heb je een deur-op-deur of sleepdeursysteem nodig? Bij een sleepdeursysteem is de deur van de koelkast of vriezer met de keukenkast verbonden door middel van meubelscharnieren.  Bij een deur-op-deursysteem of vlakscharniersysteem wordt de deur van de kastdeur direct op de deur van de koelkast of vriezer gemonteerd. Hierbij bewegen de deuren niet ten opzichte van elkaar. Benieuwd naar de voor- of nadelen hiervan? Lees dan ons blog  over de twee systemen.

Geluidsniveau

Afhankelijk van waar de keuken zit in de woning en waar de koelvriescombinatie terecht komt, is het belangrijk om uit te zoeken hoe veel geluid de koeler maakt. Er is namelijk niks vervelender dan wanneer je rustig televisie zit te kijken je de koelkast hoort zoemen. Gelukkig worden koelkasten steeds stiller en komt het bijna niet voor dat deze te veel geluid maken. Maakt je huidige koelkast wel erg veel geluid? Lees dan in ons blog wanneer je even contact moet opnemen met de fabrikant.

Energielabel

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar toch goed om aandacht aan te besteden: het energielabel. Het meest zuinige energielabel is A+++, maar koelkasten met een energieklasse van lager dan A+ worden niet meer verkocht. Met een zuinige koelkast kan je jaarlijks al snel tientallen euro’s besparen.

Heb jij nog meer hulp nodig bij het uitkiezen van een nieuwe koelkast? Neem dan contact op met ons via 0226-355340 of lees onze blogs  en keuzegids over koelkasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *