Wanneer moet ik een nieuwe koelkast kopen?

Een koelkast gaat vaak jaren mee. Met een beetje mazzel kan je met een nieuwe zo’n 8 à 10 jaar vooruit. Maar wanneer wordt het echt tijd om hem te vervangen?

Hij is kapot

Dit is natuurlijk de meestvoorkomende reden om de koelkast te vervangen. Koelt hij niet meer of doet hij het gewoon helemaal niet? Dan wordt het toch echt tijd om uit te kijken naar een nieuw apparaat.

Hij verbruikt te veel energie

Natuurlijk wil je dat een koelkast zo lang mogelijk mee gaat, want laten we eerlijk zijn: een nieuwe is een redelijk grote uitgave. Maar hoe ouder de koelkast wordt, hoe hoger de verbruikskosten in vergelijking met de nieuwere modellen. Nieuwe modellen zijn namelijk een stuk energiezuiniger dan de modellen van 10 jaar geleden. Een nieuw model kan jou al snel 100 euro besparen op de energierekening. Dus dan verdien je de aankoop vaak al na enkele jaren terug. Dat klinkt niet gek toch?

Hij maakt veel lawaai

Heb jij al jaren dezelfde koelkast en ben je inmiddels gewend geraakt aan dat zoemende geluid? Dat is natuurlijk prima, maar niet nodig! Koelkasten worden namelijk steeds stiller. Denk bij het kiezen van een nieuwe goed na over waar deze komt te staan en wat voor functies deze moet hebben. Sommige functies zorgen er namelijk voor dat het apparaat meer geluid produceert. Wil je weten welke geluiden normaal zijn en welke niet? Lees dan ons artikel ‘Mijn koelkast maakt (veel) geluid, wat nu?‘.

Hij biedt niet genoeg ruimte

Gezinsuitbreiding? Dan volstaat het kleine onderbouwkoelkastje met vriesvakje waarschijnlijk niet meer. Tijd voor een nieuw apparaat dus! Een die genoeg ruimte biedt aan alle producten die gekoeld moeten worden!

Denk jij na het lezen van dit verhaal: ‘Ik heb een nieuwe koelkast nodig!’, maar kan je nog wat hulp gebruiken? Lees ook ons artikel over ‘Welke koelkast moet ik kopen?’ of lees onze keuzegids met alles wat je moet weten over koelkasten. Je kan natuurlijk ook gezellig een kijkje nemen in een van onze filialen of bel met 0226-355340.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *