Top 5 inductie kookplaten

Heb je een nieuwe inductie kookplaat nodig? Er zitten veel voordelen aan koken met inductie. Pannen worden snel warm en de kookplaat kun je makkelijk schoon houden. Ook is het een hele veilige manier van koken. Tevens zijn inductiekookplaten erg energiezuinig. In plaats van de kookplaat te verwarmen, wordt de pan verwarmd. Op deze manier heb je weinig verlies van warmte. Ook is een inductie kookplaat een goede keuze met zicht op de toekomst: de plannen zijn om Nederland in 2050 van het gas af te laten stappen.

Het uitzoeken van een nieuwe kookplaat kan best lastig zijn. De verschillen tussen modellen zijn vaak erg groot. Ook zijn er ontzettend veel inductie kookplaten op de markt, waarbij je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel hebben we informatie verzameld en een top 5 van de beste kookplaten gemaakt. Hierbij hebben we ook de beoordelingen van consumenten meegenomen.

1. Siemens EX877LYV5E inductie kookplaat

Op de eerste plek staat deze Siemens inductie kookplaat met 4 kookzones, welke wordt aangesloten met 2-fasen. Siemens positioneert zichzelf in het hogere middensegment. Dit Duitse merk biedt veel innovaties welke bijdragen aan de kwaliteit en een lager verbruik van de verschillende apparaten.

Dankzij flexInduction Plus heb je een slimme, flexibele kookplaat die zich aanpast aan je eigen kookstijl. Je kunt de kookplaat bedienen met één beweging. En met de app voor Android en iOS heb je overal controle over je kookplaat. 

De braadSensor is een handige keukenhulp: hiermee stel je het gewenste braad programma in en deze waarschuwt wanneer de pan de juiste temperatuur heeft bereikt. De braadSensor houdt vervolgens tijdens het hele braad programma zelf de temperatuur in de gaten. Zo wordt ook de coating van de pan beschermt en verspil je geen energie.

PowerMove Plus verdeelt de kookplaat in drie verschillende verwarmingszones. Van braden bij zeer hoge temperatuur achteraan tot het warm houden van maaltijden vooraan. Dit is een intuïtieve bediening van de zones die automatisch activeren zodra je er een pan op zet.

2. Siemens EH845BFB1E inductie kookplaat

Op de tweede plek staat ook een Siemens inductie kookplaat. Deze inductiekookplaat sluit je aan op 2-fasen en is ook voorzien van 4 kookzones. Met touchControl kun je de kookplaat heel gemakkelijk bedienen. Je hoeft alleen maar met je vinger het bedieningspaneel op het glazen front aan te raken. Elke zone is voorzien van een eigen touchControl.

Tevens kun je de aanvullende braadzone activeren, welke zich aanpast aan de grotere omvang van je pannen. Zodat je zelfs met grote braadpannen de optimale warmteverdeling bereikt.

Met de powerBoost-functie verhoog je het vermogen van een inductiezone met tot wel 50%. Zo bespaar je tot wel 35% aan wachttijd en kun je sneller verder met het bereiden van de rest van de maaltijd. De kookwekker schakelt de kookzone automatisch uit zodra de ingestelde bereidingstijd voorbij is.

3. Whirlpool WBB4877NE inductie kookplaat

Op de derde plek staat een inductie kookplaat van Whirlpool. Dit merk vormt al jarenlang een belangrijke speler met zowel vrijstaande als inbouw keukenapparatuur. Dit komt door de combinatie van een zeer scherpe prijs, een gewaardeerde kwaliteit en Whirlpool’s diverse eigen ontwikkelingen. Dit model heeft 4 kookzones en een nisbreedte van 75 cm.

Over het juiste warmteniveau hoef je niet meer na te denken, dankzij 4 speciale vooraf ingestelde functies. Je selecteert het programma en de kookplaat stelt automatisch het beste warmteniveau in.

Met de tiptoetsbediening kun je de kookplaat zeer eenvoudig bedienen en met de smeltfunctie kun je koken op een zeer lage temperatuur, ideaal om iets te smelten of bij het bereiden van lichte, delicate sauzen. Met de sudderfunctie kun je de perfecte slow-cooking recepten bereiden.

Deze Whirlpool kookplaat beschikt over de ‘Connection Zone’ waarmee je twee aparte kookzones kunt combineren zodat je extra grote potten en pannen gelijkmatig kunt verwarmen. Kortom: met deze Whirlpool inductie kookplaat heb je een zeer veelzijdige kookervaring. 

4. Siemens EH877FVC5E inductie kookplaat

Op de vierde plek staat een Siemens inductie kookplaat met 5 kookzones. Deze heeft maar liefst 17 vermogensstanden en een braadSensor met 4 temperatuurstanden. Met de touchSlider-technologie kun je de temperatuur eenvoudig en direct bedienen met een vingeraanraking of slide-beweging.

De fryingSensor voorkomt aanbranden met een constante temperatuur in de pan. De braadsensor geeft een seintje zodra de pan de gewenste temperatuur heeft bereikt. Met de powerBoost-functie verhoog je het vermogen van een kookzone met tot wel 50%. De timer met uitschakelfunctie schakelt de kookzone uit na de ingestelde tijd. Ook kun je nog energiezuiniger koken dankzij het af te lezen energieverbruik op het display.

5. Bosch PIE695FC5E inductie kookplaat

Op plek 5 staat een inductie kookplaat van Bosch. Dit merk staat bekend als kwalitatief goed en apparatuur van Bosch heeft altijd veel functies. Deze inductie kookplaat uit de Accentline heeft 4 inductie zones en dient te worden aangesloten op 2-fasen.

Met DirectSelect kun je direct en eenvoudig de gewenste kookzone en het vermogen selecteren. Deze functie is ook voorzien van een energieverbruik display en de ReStart functie: als je de kookplaat uitzet, blijven instellingen 30 seconden bewaard.

Met de FryingSensor Plus worden alle gerechten op de ronde kookzones perfect gebraden. De sensor reguleert de temperatuur op basis van vier braadniveaus of negen programma’s en leidt zo automatisch het gehele braadproces in goede banen. De PowerBoost geeft je inductiekookplaat extra vermogen, zodat het eten nog sneller klaar is. Iedere kookzone heeft 17 verschillende standen, zodat je tijdens het koken de temperatuur zeer nauwkeurig kunt instellen.

Meer weten?

Dit was onze top 5 met inductie kookplaten! Hopelijk hebben we je met dit artikel kunnen helpen en kun je nu de juiste kookplaat voor jouw keuken uitkiezen. Als je ons volledige aanbod aan kookplaten wilt bekijken kan dat natuurlijk ook. Heb je een specifieke vraag of wil je weten wat de mogelijkheden in jouw keuken zijn? Neem contact op met onze adviseurs of kom langs in één van onze winkels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *