Tip: zo maak je een gootsteen schoon

on

Een gootsteen is een van de vuilste plekken in de keuken. Viezer vind je het volgens ons bijna niet in de keuken. Etensresten, vetspetters en restjes drinken belanden al snel in de gootsteen. Een goede schoonmaakbeurt op z’n tijd kan daarom geen kwaad.

Etensresten die in de wasbak blijven liggen, veroorzaken stank en veel bacteriën. Daarom is het goed om zeker iedere dag even de gootsteen schoon te maken met een doekje en de (etens)resten te verwijderen. Dat scheelt je ook weer veel werk tijdens de grote schoonmaak.

Grote schoonmaak

De meeste spoelbakken zijn van RVS en er zijn verschillende manieren om deze goed schoon te maken. Natuurlijk zijn er verschillende dure RVS-reinigers, maar dit is helemaal niet nodig. Met een aantal huis-tuin-en-keukenmiddeltjes komt het ook goed.

Verwijder in eerste instantie alle (etens)resten uit de gootsteen. Vervolgens kan je de gootsteen met een doek en verschillende middeltjes zoals baking soda, groene zeep, azijn of zeepsop insmeren. Daarna is het een kwestie van goed afspoelen met water en de gootsteen is weer als nieuw. Blinkend schoon? Gebruik dan nog wat glansspoelmiddel totdat je helemaal tevreden bent!

Missen wij nog een gouden tip? Deel deze dan met ons in de reacties.

Help! Mijn gootsteen is verstopt, wat nu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *