Koelkast steeds opnieuw openen of open laten?

‘Je laat de koelkast te lang open staan.’ Waarschijnlijk een opmerking die je vaak genoeg hoort. Veel mensen zijn er van overtuigd dat de koelkast steeds opnieuw open doen beter is dan de koelkast even open laten staan. Maar niets is minder waar! Wij leggen je uit waarom je de koelkast beter even open kan laten staan.

Wanneer je de koelkastdeur opent en sluit, ontstaat er turbulentie in de koelkast. Dit zorgt er voor dat warme en vochtige lucht in de koelkast terecht komt. Wanneer je de koelkastdeur iets langer open laat staan mengt koude lucht zich ook met warme lucht, maar dit gaat een stuk langzamer. Een koelkast hoeft dus minder hard te werken om alles koud te houden als je de deur even open laat staan, dan wanneer je deze een paar keer opent en sluit.

Dus heb je meerdere dingen uit de koelkast nodig? Vergeet dan vooral de deur even dicht te doen. 😉 En denk er aan om de deur niet te enthousiast te openen. Wanneer de deur te snel open gaat, wordt de koude lucht al snel vervangen door warme lucht van buiten de koelkast. En dan moet de koelkast alsnog heel hard werken om alles koud te houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *