Koken met wijn: gepocheerde peren

Heb je zin om een dessert te koken met fruit en wijn? Dan ben je hier aan het juiste adres. We hebben een recept voor een heerlijk dessert voor je – met wijn! Met verschillende soorten wijn kan je een bepaald gerecht naar een ander level brengen. Deze laatste week gaan we koken met zoete wijn. Het recept? Peren gepocheerd in rode wijn. Dat belooft veel goeds!

Zoete wijnen

Zoete wijnen zijn meestal licht en hebben een delicate smaak. Daarom is een zoete wijn ook geschikt om in te pocheren, waarbij je een ingrediënt gaart in een vloeistof dat net niet kookt. Heb je dat nog niet eerder gedaan? Wees niet bang: Dit gaat je ongetwijfeld lukken.

Peren gepocheerd in rode wijn

Benodigdheden:

  • 4 stoofperen
  • 1 liter rode wijn
  • 200 milliliter water
  • 170 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje

Zo maak je peren gepocheerd in rode wijn:

  1. Schil de peren, maar laat het steeltje nog zitten
  2. Doe de wijn, water, suiker en specerijen in een pan en breng dit aan de kook. Vervolgens doe je het vuur lager en voeg je de peren toe. 
  3. Pocheer de peren ongeveer 40 minuten. Let erop dat het niet gaat koken!
  4. Laat de peren vervolgens afkoelen en geniet van je dessert. 

Een wijnkoelkast kan niet ontbreken als je een echte wijnliefhebber bent. Bekijk hier het assortiment wijnkoelkasten. Wijnglazen en een wijnglazenrek kunnen ook niet ontbreken in jouw keuken. 

Dit was het laatste recept van deze serie koken met wijn. Maar wil je meer recept inspiratie opdoen? Bekijk dan verschillende recepten op onze blog!

[socialpoll id=”2750756″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *