Drie manieren om de afzuigkap weg te werken

In elke keuken is een afzuigkap nodig, niemand wil namelijk blijven zitten met een keuken vol kookdampen en vervelende luchtjes. Toch is niet iedereen altijd even blij met zo’n groot (zichtbaar) apparaat in de keuken. Het past in sommige gevallen niet bij de sfeer van de keuken en ook het zicht wordt soms ontnomen.  Wij hebben 3 manieren op een rij gezet om de afzuigkap weg te werken. Dan hoef je je niet meer te ergeren!

  1. Een goede manier om de afzuigkap weg te werken is een ombouw te maken in het plafond. Deze ombouw kan dan in de stijl van de keuken worden gemaakt. Automatisch kies je dan wel voor een inbouwunit afzuigkap of plafondunit. Vooral de laatsgenoemde is erg populair bij keukens met een kookeiland. Een plafondunit is ook rechtstreeks in een plafond te bouwen. Heb je een rechte keuken? Dan kun je er ook voor kiezen om een (nep)schouw te maken aan de wand, boven een rechte keuken. Hierin kun je ook je inbouwunit in bouwen.
  2. In steeds meer keukens worden de nieuwste technologieën toegepast. Hier wordt er gekozen om de afzuiging te integreren in de kookplaat. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om te kiezen voor downdraft. Het afzuigsysteem komt dan omhoog uit het keukenblad. Of je kunt kiezen voor werkbladafzuiging. Dit is vergelijkbaar met een downdraft, alleen blijft deze afzuiger gelijk met het keukenblad. Ook een kookplaat met afzuiging is een oplossing. Dan zit er een afzuigsysteem in de kookplaat zelf en is een aparte afzuigkap niet meer nodig.
  3. Heb je kastjes boven je aanrecht (aan de wand)? Dan kun je ook kiezen voor een geïntegreerde afzuigkap. Deze kun je wegwerken achter een keukenkastje en is alleen maar zichtbaar als je hem inschakelt. Als het kastdeurtje schuin naar voren wordt getrokken wordt de afzuigkap geactiveerd.

Wil jij meer weten over afzuigkappen? Lees dan het blog wat wij eerder schreven over het uitkiezen van een afzuigkap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *