Kan ik mijn droger op de wasmachine plaatsen?

Een wasmachine en wasdroger nemen veel ruimte in. Stapelen is dan de beste manier om ruimte te besparen. Maar waar moet je rekening mee houden als je ze op elkaar stapelt?

Erop of eronder

Zet altijd de wasdroger op de wasmachine, niet andersom! De wasmachine is zwaarder door de betonnen elementen (die zorgen ervoor dat de wasmachine op zijn plek blijft staan als hij gaat centrifugeren).

Zorg ten tweede altijd dat alles waterpas staat, anders gaat de wasmachine stuiteren en de wasdroger kan daar (in het ergste geval) door gaan wankelen en er misschien af vallen. Bovendien is de wasmachine een stuk stiller als deze helemaal waterpas is gezet.

Viltjes

Er zijn twee manieren om de wasmachine en wasdroger te kunnen stapelen. Het is vaak mogelijk om de wasdroger op de wasmachine te zetten zonder stapelkit. In die gevallen is het raadzaam om onder de voetjes van de wasdroger rubberen viltjes te plaatsen. Zo kan de droger niet schuiven en beschadigd de bovenkant van de wasmachine niet.

Stapelkit

De tweede manier is de meest verantwoorde manier: met stapelkit. Als je wasmachine van het zelfde merk (en type) is als de wasdroger, kun je van hetzelfde merk vaak een stapelkit aanschaffen die deze twee apparaten veilig verbindt. In sommige stapelkits zit een extra functie: uitschuifbaar plateau voor het opvouwen van het schone wasgoed.

Er zijn ook universele stapelkits op de markt. Een voorbeeld is de SKS101 van WPRO. Deze is vrij voordelig in aanschaf en geschikt voor de meeste merken wasmachines en wasdrogers (mits met een breedte en diepte van 60 cm). Ook wanneer de droger van een ander merk is dan de wasmachine, kun je deze stapelkit gebruiken. Deze stapelkit heeft ook een uitschuifbaar plateau en een spanband voor extra veiligheid.

Heb je verder nog vragen over het stapelen van de wasdroger op een wasmachine? Of wil je meer informatie over wasdrogers? Bekijk dan onze keuzegids wasdrogers of neem contact met ons op door te bellen naar 0226-355340. Je kunt ook altijd langskomen in één van onze Keukenloods winkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *