Wat betekent de F-melding op BORA kookplaten?

BORA staat bekend om innovatief koken. Een prachtig merk dat hoofdzakelijk kookplaten met geïntegreerde afzuigsystemen levert. De BORA producten met recirculatiesysteem werken aan de hand van de actieve-koolfilters. Deze filters zorgen ervoor dat onaangename geurtjes niet in de omgeving terechtkomen en dat de keuken is voorzien van schone lucht die fris ruikt. Heb jij een BORA kookplaat en krijg je een F-melding? Wij leggen kort uit wat de F-melding op de BORA kookplaat betekent.

Dit onderdeel is aan vernieuwing toe

Om ervoor te zorgen dat de afzuiging goed blijft werken, moeten actieve-koolfilters na een bepaalde tijd vervangen worden. Zo wordt de lucht weer net zo goed schoongemaakt als de eerste dag dat je de kookplaat gebruikte. Voor de filters van je BORA kookplaat ligt deze grens op zo’n 150 uur. Deze tijd wordt automatisch bijgehouden door de kookplaat zelf. Dus zie jij de F-melding verschijnen op jouw BORA Classic, BORA Basic, BORA X Pure, BORA Pure of BORA Professional? Dan wordt het tijd om het filter te vervangen.

Nieuw filter bestellen

Geeft jouw BORA kookplaat aan dat het filter vervangen moet worden? Dan ben je bij Keukenloods.nl aan het juiste adres. Het filter kun je direct bestellen op onze website.

 • BORA Pure en X Pure: PUAKF – dit filter is voor onder andere de BORA PURU en PUXU.
 • BORA Basic en GP4U: BAKFS – dit filter is voor onder andere de BORA BHU, BIU BFIU en GP4U.

Waarom moet het filter vervangen worden?

De BORA actieve-koolfilters kunnen vergeleken worden met een spons. Door de poriënstructuur van het filter neemt de actieve kool geuren op. Maar na een tijd zit deze spons vol. Het absorptievermogen van de actieve-koolfilters is dus gelimiteerd. Wanneer het actieve kool zijn limiet heeft bereikt kunnen de kookgeuren niet meer goed worden gefilterd. Het filter moet daardoor regelmatig vervangen worden.

Meer weten?

Heb je nog een vraag? Dan kun je uiteraard bellen met een van onze specialisten. Neem contact op via WhatsApp, via de telefoon of via e-mail.

3 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Loes schreef:

  Wat betekend foutmelding E op mijn bora kookplaat

  1. Keukenloods schreef:

   Beste Loes,

   Bedankt voor je bericht.

   Wat vervelend dat de kookplaat een foutmelding geeft. Ik raad je aan om contact op te nemen met Bora: tel. +43 5373 62250-0. Hun specialisten kunnen je verder helpen.

   Hartelijk groeten,

   Emma | Keukenloods.nl

 2. Fabienne Platti schreef:

  Wat betekent END op de knop van de afzuigkap ?
  met dank,
  Fabienne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef aan dat je geen robot bent *