5 opbergmogelijkheden voor pannen in je keuken

Pannen handig opbergen is altijd een uitdaging. We hebben potten pannen in allemaal verschillende vormen en maten, hierdoor is het vaak lastig op te bergen en lijken de keukenkastjes of keukenladen al snel uit te puilen. Met deze 5 opbergmogelijkheden voor de pannen in je keuken zul je zien dat je eenvoudig de juiste pot of pan uit de keuken kunt pakken.

Stapelen

Het stapelen van pannen is een veel gebruikte opbergmethode in de keuken. Sommige pannen zijn namelijk heel gemakkelijk te stapelen, bijvoorbeeld koekenpannen. Bij het stapelen van de pannen is het raadzaam de pannen van groot naar klein te stapelen. Zo zullen de pannen in elkaar vallen en minder ruimte gebruiken in de keuken. Wanneer de pan is voorzien van een pannendeksel zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om de pannen te stapelen en de deksels elders op te bergen of de deksel ondersteboven op de pan te plaatsen om vervolgens de pannen (inclusief deksels) te stapelen.

Mocht jouw voorkeur uitgaan naar het stapelen, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de pannen elkaar niet beschadigen. Hiervoor zijn verschillende pannenbeschermers verkrijgbaar. Deze beschermers zijn gemaakt van een zacht materiaal en kun je gemakkelijk tussen de pannen plaatsen. Hierdoor voorkom je dat ze elkaar kunnen beschadigen door het eventuele schuiven.

Carrousel

Veel keukens beschikken over een ruime hoekkast in de keuken, maar hoe kun je die ruimte nu het beste benutten? Een hoek-carrouselkast kan hier de oplossing voor zijn. Een carrousel is een draaischijf met 2 etages waarop je je keukenspullen kwijt kunt. Ideaal, zo hoef je niet achter in het kastje te graaien naar de juiste pan.

Pannenrek in het keukenkastje of de keukenlade

Pannenrekken zijn goed bruikbaar voor het opbergen van pannen binnen en buiten de keukenkast of keukenlade. Met behulp van een pannenrek zorg je voor een opgeruimde en overzichtelijke keuken. Er zijn horizontale en verticale pannenrekken beschikbaar. Op deze manier zijn ze bruikbaar in zowel een keukenkasten als keukenladen. Met behulp van het rek worden de pannen van elkaar gescheiden en kun je gemakkelijk en snel de pan pakken die je nodig hebt.

Tip: Kies voor een rek die hetzelfde formaat heeft als de kast of lade. Op die manier kun je de ruimte optimaal benutten. Is deze maat niet beschikbaar, dan kun je er ook voor kiezen om twee rekken naast elkaar te plaatsen.

Ophangen aan de muur

Heeft jouw keuken een lege muur zonder kasten of planken? Dan kun je er voor kiezen om hier een stoere pannenrails te plaatsen. Met deze opbergmethoden zijn alle pannen binnen handbereik en geef je jouw keuken een stoere look. Afhankelijk van hoe breed en hoeveel rails je ophangt, kun je hier super veel pannen aan ophangen. 

Pannenrek aan het plafond

Heb jij geen lege muur, maar vind je de stoere opbergmethode van een wandrails wel erg mooi? Dan is een pannenrek aan het plafond wellicht iets voor jou! Met behulp van haken kun je enorm veel pannen ophangen.

Tip: Het pannenrek aan het plafond staat prachtig boven een kookeiland, het werkblad of de spoelbak. 

Hopelijk kun je met deze 5 opbergmogelijkheden voor pannen je keuken iets overzichtelijker maken. Wil je meer keukeninspiratie? Of graag persoonlijk advies voor een nieuwe (carrousel)kast? Kom dan langs in één van onze winkels. Lees voor meer opbergtips ook onderstaande Keukenloods.nl blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *