10 creatieve manieren om je keuken te decoreren

Je wilt graag dat je keuken niet alleen functioneel is, maar er ook nog eens mooi uitziet. Je kunt je keuken daarom het beste op een praktische manier voorzien van accessoires, zonder dat het een rommeltje wordt. Heb je een nieuwe keuken en wil je deze gaan inrichten of is je keuken al wat ouder en ben je hierop uitgekeken? Hieronder lees je 10 creatieve manieren om je keuken te decoreren.

1. Stylen met snijplanken
Snijplanken zijn niet alleen handig, deze kunnen ook erg mooi zijn. Een snijplank is één van de weinige keukenhulpen die je voor bijna ieder gerecht gebruikt en deze heb je in veel soorten verkrijgbaar. Bewaar functionele kunststof snijplank buiten het zicht en zet mooie houten of marmeren snijplanken neer. Je kunt een snijplank ook laten graveren met een gepersonaliseerde tekst.

2. Een kleurrijke keukenmachine
Keukenmachines heb je in allerlei uitvoeringen en kleuren. KitchenAid is één van de bekendste merken die mixers verkoopt. Het retro design is – naast de kwaliteit – één van de redenen waarom deze machines zo populair zijn. Zet deze keukenrobot neer en je hebt een mooie eyecatcher in je keuken.

3. Zet je mooiste servies neer
Laat je mooiste servies zien! Het mooi én efficiënt opbergen van servies kan een uitdaging zijn. Borden worden vaak opgestapeld, maar je kunt ook een bordenrek gebruiken. Deze heb je bijvoorbeeld van hout of ijzer. Wist je dat je een mooi afdruiprek ook kunt gebruiken als bordenrek? Multifunctioneel! Zet het rek op een plank of in een kastje met glazen deurtjes zodat je jouw servies goed kunt zien.

4. Bloemen en planten
Voeg wat leven toe met planten! Eetbare planten en kruiden zijn natuurlijk het leukste in je keuken. Potten met verse peterselie, bieslook, koriander en basilicum zien er niet alleen leuk uit, je kunt het ook gebruiken in je gerechten. Bovendien zorgt het ervoor dat het lekker ruikt in je keuken.

Bron: Bol.com

5. Fruitschaal
Een fruitschaal hoeft niet alleen functioneel te zijn, maar kan ook je werkblad of keukentafel afmaken. Veel fruitsoorten kun je ook beter buiten de koelkast bewaren. Hoe leuk en handig is deze fruitmand waarbij je bananen kunt ophangen? Dit tijdloze design past in iedere keuken.

6. Theedoeken en handdoeken
Door mooie handdoeken en theedoeken op te hangen zorg je ervoor dat er in je keuken extra texturen zijn. Kies voor fleurige kleuren en je vrolijkt je hele keuken op.

7. Kies voor een mooie afvalbak
Iedereen heeft een afvalbak in de keuken nodig. Wanneer je afvalbak niet in je keukenkastje zit, staat deze in het zicht. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel afvalbakken met een mooi design en in een leuke kleur: deze hoeven echt niet saai te zijn.

8. Verlichting
Verlichting hoeft niet alleen functioneel te zijn, maar kan ook een manier zijn om je keuken te decoreren. Ga voor mooie hanglampen of voor verlichting aan een lichtsnoer. Neem eens een kijkje bij Wave: dit merk verkoopt lampen met een afzuigsysteem. Deze zijn afgewerkt met leer, hout en andere exclusieve materialen. Dit is eens iets anders dan de standaard afzuigkap, welke soms afbreuk doen aan de uitstraling van je keuken.

9. Tafeldecoratie
Je keukentafel kun je het hele jaar door sfeer geven met tafeldecoratie en het is leuk om dit aan te passen op het seizoen. In de winter versier je je tafel met nepsneeuw, geurkaarsen en kandelaars. In de lente kun je pasteltinten gebruiken, bijvoorbeeld met een lila vaas met paastakken. Het zomerse gevoel haal je in huis met een blauw tafelkleed, een bos gele bloemen en rotan accessoires. In de herfst gebruik je pompoenen, bladeren en kastanjes welke je samen met wat kaarsen op een schaal kunt leggen.

10. Voorraadpotten
Je voorraad rijst, pasta, bloem, suiker en snoep kun je bewaren in voorraadpotten. Hierin blijft je eten niet alleen langer goed, het ziet er ook nog eens stijlvol uit. Eventueel kun je ze nog labelen met zelfgemaakte etiketten. Deze hoeven niet in een dichte kast en mogen zeker gezien worden.

Hopelijk heb je inspiratie kunnen halen uit deze 10 creatieve manieren om je keuken te decoreren. Welke ga jij toepassen in je keuken? Veel plezier en succes met het inrichten! Voor vragen over apparatuur kun je natuurlijk contact opnemen met onze specialisten en voor meer keukeninspiratie kun je langskomen in één van onze 14 winkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *