5x hacks om jouw keuken te organiseren

on

De keuken of keukenkastjes kunnen al snel een rommeltje worden. En naarmate de tijd vordert, verzamel je ook steeds meer spullen en deze moeten toch ergens geplaatst worden. Daarom hebben wij 5 handige hacks op een rijtje gezet voor jouw keuken. Succes alvast met het uitvoeren van de hacks, want dat is alles wat je wil nadat je dit gezien hebt ;).

1. Magazinehouders in de kast

Bron: Pinterest

Je kent ze wel die houders voor papieren of magazines die je normaal op een bureau neerzet om deze netjes te houden. Deze houders zijn zeer geschikt om aan de binnenkant van je keukenkastje te monteren. Op deze manier heb je net even wat meer ruimte en kan je daar losse spullen in plaatsen. Uiteraard is dit mogelijk met alles wat je aan de binnenkant van het kastje kan monteren waar je spullen in kunt bewaren. Ook handig om deksels van plastic voorraadbakjes te bewaren, want deze raak jij ongetwijfeld ook vaak kwijt ;).

 

2. Stang onder de gootsteen

Bron: Pinterest

De ruimte onder de gootsteen is vaak een loze ruimte. En dat is zonde! Aangezien dit kastje vaak wordt gebruikt voor schoonmaakproducten kan een beetje extra ruimte geen kwaad. Daarom is het handig om een stang onder de gootsteen te plaatsen. Aan deze stang kan je gemakkelijk spuitflessen hangen. En dat scheelt heel veel ruimte!

3. Handdoekhouder in het keukenkastje

Bron: Pinterest

Deksels van pannen zijn altijd lastig op te bergen. Een van de oplossingen is een handdoekhouder, een soort stang, aan de binnenkant van een kastje te monteren. De deksel kan je er dan zo in hangen, omdat deze blijven hangen aan het greepje. Het hoeft natuurlijk niet echt een handdoekhouder te zijn, iedere andere stang  waar de deksel aan blijven hangen voldoet uiteraard ook!

4. Kruiden opbergen

Bron: Pinterest

Kruiden, je kunt ze niet genoeg hebben. Maar deze potjes opbergen is vaak een heel gedoe en het wordt snel rommelig. Aan de binnenkant van een kastje of lade kan gemakkelijk een systeem met houdertjes worden opgehangen. Zo kun je alle potjes netjes in de houder plaatsen en wordt de ruimte aan de binnenkant van de lade of deur goed benut.

5. Snijplank (gedeeltelijk) over gootsteen

Bron: Pinterest

Heb jij er al eens over nagedacht om een snijplank aan te schaffen die voor een deel of geheel over de gootsteen geplaatst kan worden? Hiermee creëer je extra werkruimte in de keuken. Ben je groente aan het snijden dan kan je de restjes opvangen in de gootsteen om het vervolgens weg te gooien. Handig zo’n snijplank en het ziet er ook nog eens leuk uit!

Er zit nu niks anders op dan naar de bouwmarkt en de juiste materialen binnen halen! Jouw keuken blijft met deze hacks een stuk opgeruimder dan voorheen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *