Planten in de keuken

on

Ooit wel eens nagedacht om planten in de keuken te zetten? Nee? Zonde! Het is namelijk een trend die al een tijdje door keukenland gaat. Naast dat de planten de lucht filteren, brengen ze ook heel veel sfeer in de keuken.  Weet jij waar je op moet letten wanneer je jouw keuken wil voorzien van een aantal planten?

Planten in de keuken zijn een van de keukentrends van dit moment. Dit kunnen de ‘standaard’ kamerplanten zijn, maar ook kruidenplantjes zie je steeds vaker in de keuken. Naast dat het fijn is om je eigen kruiden te hebben, ziet het er ook nog een super leuk uit om kleine plantjes in je keuken te hebben staan. De meest voorkomende kruidenplanten zijn basilicum, koriander, munt, peterselie en bieslook. De plantjes zijn vaak gewoon te koop in de supermarkt en wanneer je ze een beetje goed verzorgd (zonlicht en af en toe water vinden ze fijn) houden ze het best een tijdje uit. Natuurlijk heb je veel langer plezier van echte kamerplanten, maar dat mag de pret die je van de kruidenplantjes hebt niet drukken!

(Kamer)planten in de keuken

Heb je meer ruimte in de keuken dan alleen voor kruidenplantjes? Dan is het helemaal trendy wanneer je kiest voor grotere (kamer)planten. Naast dat deze goed de lucht filteren, brengen ze ook sfeer in de keuken. Genoeg redenen om er aan te beginnen, maar waar moet je op letten?

Bij het aanschaffen van een plant voor in de keuken moet je vooral opletten hoe vochtig de keuken is en of de plant voldoende licht krijgt. Niet iedere plant groeit namelijk goed in een vochtige ruimte of kan tegen heel veel of juist te weinig zonlicht. Ook belangrijk: is het geen giftige plant? Dat is namelijk niet handig wanneer deze in de buurt staat van waar het eten wordt gemaakt. In een tuincentrum kan je goed worden geadviseerd over welke plant geschikt is voor jouw keuken.

Benieuwd naar hoe je kruidenplanten en (kamer)planten in jouw keuken kan toevoegen? Bekijk ons bord op Pinterest, laat je inspireren en koop vandaag nog de eerste planten!

                                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *