Welke kleur muur kies je bij welke kleur keuken?

De keuken is één van de belangrijkste ruimtes in je woning. In deze ruimte komen familie en vrienden samen om tijd door te brengen en het eten klaar te maken. Het is heel begrijpelijk dat je de kleuren van de keuken weloverwogen wilt uitkiezen. Welke kleur de kastjes moeten zijn heb je misschien zo besloten, maar welke kleur kies je nou op de muur van de keuken?

De basiskleur van de keuken wordt meestal bepaald door de keukenmeubelen. Het is daarom handig om eerst te bedenken in welke kleur je de kastjes wilt hebben. Je kunt hierbij inspiratie opdoen via Pinterest en met showroomkeukens. Op de website van Keukenloods heb je zelfs een klantenprikbord: foto’s van keukens van tevreden klanten. Wanneer je dit hebt gekozen, kun je verschillende kleuren gaan combineren binnen de ruimte.

Kleurinformatie
Wanneer je de kleur van de muur wilt gaan afstemmen op de kleur van de keukenmeubelen, heb je hierbij verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor kleuren die verbonden zijn aan elkaar. Als voorbeeld nemen we een rode keuken. Je kunt hierbij kiezen voor een tegengestelde kleur, namelijk groen. Wat ook goed past is de keuze voor een licht roze kleur, omdat deze kleur nauw verbonden is met rood. Als laatste voorbeeld kun je ook heel goed gaan voor een beige muur bij rode meubels: omdat beige een mooie neutrale kleur is.

Neutrale tinten
Wanneer je kiest voor een keuken met een modern en strak uiterlijk, kun je het beste gaan voor neutrale tinten als zwart, wit en grijs. Denk hierbij ook aan de varianten: taupe, beige, linnen, lichtgrijs en ivoor. Deze neutrale kleuren kun je in principe allemaal met elkaar combineren, dit is dus echt een kwestie van smaak. Als je een lichte, serene sfeer wilt creëren in je keuken zijn bovenstaande kleuren een goede keuze. Een zwart-witte keuken blijft ook erg populair. Onze aanrader: ga hierbij voor een grijze muur. Grijs past perfect in dit kleurenpallet en is minder standaard dan het veel gekozen wit.

Kleine of grote keuken
Heb je een kleine keuken of wil je je keuken graag groter doen lijken? Dit vraagt om lichte en neutrale kleuren. Denk bijvoorbeeld aan wittinten, taupe, grijs of varianten hiervan. Donkere kleuren laten de ruimte nog kleiner lijken. Wil je een mix van kleuren toepassen in de keuken? Kies op het plafond altijd voor de lichtste kleur, om de ruimte optisch hoger te doen lijken. Wanneer je voor lichte meubels en een licht plafond kiest, kun je prima voor een donkere vloer gaan: hiermee creëer je een gevoel van ruimte.

Heb je juist een grote keuken? Ga dan voor een donkerdere kleur op de muur, bijvoorbeeld donkergrijs of olijfgroen. Op deze manier kun je een grote lege ruimte wat meer opvulling geven.

Contrast
Onze laatste tip is: creëer contrast. Ga op de muur voor een andere kleur dan de keukenkastjes. Op deze manier creëer je diepte in je keuken. Hierdoor ontstaat de illusie dat de keuken groter is, dan dat deze daadwerkelijk is. Dit hoeft niet een compleet andere kleur te zijn: met een kleine nuance in kleurverschil creëer je dit contrast al. Denk bij een witte keuken bijvoorbeeld aan beige, crème of grijs.

Hopelijk hebben we je met deze blogpost wat meer inzicht gegeven in de keuze voor de kleur op de keukenmuur. In principe zijn er geen regels en zijn er geen kleuren die niet met elkaar gecombineerd kunnen worden: het is echt een kwestie van smaak! Met onze hierboven genoemde tips kun je bijvoorbeeld contrast of diepte creëren, een keuken groter doen lijken of juist wat meer opvullen geven.

Wil je graag nog wat meer inspiratie opdoen en verschillende keukens in het echt bekijken? Kom langs in onze showroom! Onze keukenexperts voorzien je graag van persoonlijk advies. Wij zijn heel benieuwd welke kleur het is geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *