Vermijd veel voorkomende wasmachine problemen met deze 5 tips

Een wasmachine is een van de huishoudelijke apparaten die we dagelijks gebruiken en vaak als vanzelfsprekend beschouwen. Het lijkt altijd goed te werken, totdat er iets fout gaat. Een wasmachine die niet meer centrifugeert, een wasmachine die niet meer opwarmt of een wasje dat niet meer schoon wordt: het zijn veelvoorkomende problemen waar we allemaal wel eens mee te maken hebben gehad. Om onnodige reparatiekosten te vermijden en de levensduur van je wasmachine te verlengen adviseren wij: vermijd veel voorkomende wasmachine problemen met deze 5 tips.

Tip 1: Reinig de wasmachine regelmatig

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar een regelmatige schoonmaakbeurt kan veel leed voorkomen. Maak de deurrubber en de trommel regelmatig schoon met een sopje van milde zeep om afzetting van stof, vuil of zeeppoeder te verwijderen. Zorg ervoor dat je ook de wasmiddellade goed droogt om schimmels te voorkomen. Door de wasmachine open te laten staan na gebruik voorkom je dat er nare luchtjes in je wasmachine komen.

Tip 2: Gebruik het juiste wasmiddel

Een veelvoorkomend probleem met wasmachines is dat ze lekken, wat meestal wordt veroorzaakt door het gebruik van het verkeerde wasmiddel. Het gebruik van het juiste wasmiddel kan de levensduur van je wasmachine dus verlengen. Waspoeders kunnen zich ophopen en zorgen voor verstopping in filters en leidingen van de wasmachine. Zorg ervoor dat je het juiste type wasmiddel gebruikt voor je wasmachine en volg de doseringsinstructies op de verpakking. Teveel wasmiddel is namelijk ook niet goed voor de wasmachine en kan zorgen dat stof tussen de trommel en behuizing komt, waardoor de machine minder efficiënt gaat werken.

Vermijd veel voorkomende wasmachine problemen met deze 5 tips. Tip 2: gebruik het juiste wasmiddel en de juiste dosering.

Tip 3: Vermijd overbelasting

We kennen het allemaal wel: nog snel even die laatste paar sokken in de wasmachine proppen zodat we maar één wasbeurt hoeven te draaien. Het lijkt misschien handig en efficiënt, maar overbelasting van je wasmachine kan juist voor problemen zorgen. Niet alleen worden je kleren misschien niet goed schoon, ook de slijtage van je machine kan toenemen. Daarom is het belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid was te volgen en verschillende ladingen te draaien. Zo ben je er zeker van dat je wasgoed goed schoon wordt én dat je wasmachine langer meegaat.

Tip 4: Controleer de afvoer en watertoevoer

Je wilt niet dat je wasmachine overstroomt, toch? Nou, om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, moet je de afvoer en watertoevoer controleren. Als de afvoer verstopt raakt, kan er water in de machine blijven staan. Dat is niet bepaald de bedoeling. Dus, haal die haren, papieren zakdoekjes en andere verstoppingen eruit zodat het water gemakkelijk weg kan. Controleer ook de watertoevoer regelmatig. Is de toevoerslang niet geknikt? Zijn er scheuren of spleten? Als dat het geval is, stroomt het water niet gemakkelijk door de slang en kan het vermogen van je wasmachine om water af te voeren beperken. Dat wil je niet. Vergeet ook niet om de waterdruk in je huis te controleren. Als deze te hoog is tijdens het vullen van de machine, kan dit namelijk ook problemen veroorzaken.

Tip 5: Onderhoud de buitenkant van de machine

Hoewel dit misschien voor de hand ligt, is het belangrijk om de buitenkant van de machine ook goed te onderhouden. Maak de binnenkant van de wasmachine goed schoon en gebruik een vochtige doek om de buitenkant af te nemen. Dit vermindert de kans op roest of andere schade.

Vermijd veel voorkomende wasmachine problemen met deze 5 tips is belangrijk om onnodige reparatiekosten te voorkomen en de levensduur van je machine te verlengen. Door regelmatig onderhoud en een goede schoonmaakbeurt kan je meer plezier halen uit je machine en langer profiteren van schone, frisse was.

Heb je nog vragen? Neem contact op met onze specialisten of kom langs in één van onze winkels. Wij helpen je graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *